Podziel się wrażeniami!
Witam,
Od aktualizacji do androida 6 mam same problem z TV.
Mianowicie nie działa mi żaden program ftp. Tzn. Nic nie wrzucę przez ftpa na dysk, który mam podłączony pod TV.
Żaden menadżer plików nie usunie nic a nic z dysku, który jest podłączony pod TV mimo przypisania uprawnien w apce.
I kolejny błąd to taki, iż w apce archos player co jakiś czas gubi dysk. Dopiero ponowny restart Tv powoduje widoczność dysku.
Czy ktoś ma podobne problemy?
Czy da rady przywrócić starszą wersję androida na TV? (w starszym sofcie nie miałem takich problemów)
Witam,
Czy po aktualizacji robiłeś soft reset albo przywracanie do ustawień fabrycznych?
Niestety nie przywrócisz starszej wersji oprogramowania.
Pozdrawiam
Niestety reset do fabrycznych nic nie zmienia.
Możecie kasować pliki filmy itp z urządzeń podłączonych pod TV?
próbował ktoś, np z dysku z filmami coś skasować?
u mnie cały czas wyskakuje błąd.
To samo mam z wysyłaniem plików po ftp na dysk, który jest podłączony pod TV.
w Androidzie 5.1.1 nie było z tym problemów
Jeśli dysk jest zarejestrowany w telewizorze jako HDD to kasuję przez Action Menu a jeśli to zewnętrzny nośnik niezarejestrowany to jakimś menadżerem np ES.
nie dysk nie jest zarejestrowany w TV. Po aktualizacji do androida 6.0 mozesz skasować zewnętrznym menadzerem?
Czy mówisz tak bo teoretycznie tak powinno być. U mnie niestety nie da rady
No więc wyrażając się dokładnie:
mam 1 dysk twardy zewnętrzny zarejestrowany w TV jako HDD i z niego kasuję poprzez Action Menu.
Mam kilka pendrivów (nie rzeczywistych dysków twardych) niezarejestrowanych w TV i z nich kasuję poprzez zewnętrznego managera. Wczoraj też skasowałem film w ten sposób.
W telewizorze mam najnowszą wersję systemu.
Innym tematem jest że zdarzało się że znienacka jakoś manager nie chciał kasować i musiałem tymczasowo instalować inny aby dokonać jakiejś operacji na pendrive. Ale to dawne i rzadkie przypadki.
To bardzo dziwna sytuacja, te same TV oprogramowanie najnowsze. A nie mogę ani nic skasować ani skopiować na jakiekolwiek urządzenie podpietę pod tv.
Na stałe mam dysk, i w starym oprogramowaniu mogłem z niego kasować ipt, wrzucać nawet filmy i zdjęcia po ftp teraz od kilku miesięcy(odkąd jest android 6.0) niestety nie mogę.
reset ustawień do fabrycznych itp nic nie dał.
Żeby nie być gołosłownym, najeżdzam na plik klikam usuń po czym mam takie coś:
daje zaznacz i wyskakuje zadanie nie powiodło się i tak w koło. Na andku 5.1.1 wszystko działało bez problemu
Witam,
Próbowałeś z innym twardym dyskiem lub pendrivem?
Pozdrawiam
A więc z innymi dyskami nie działa.
Natomiast z pendrivami działa. Pendrivy wykrywa jako pamięć USB a nie jak dyski (pamięć zewnętrzna).
jest to ewidentnie wina oprogramowania, a nie mojego egzemplarza