anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

55XE9005 / PS4 + Soundbar Sony HT-CT80

profile.country.PL.title
Tomasz_Bielski
Poszukiwacz

55XE9005 / PS4 + Soundbar Sony HT-CT80

Mam problem z prawidłową konfiguracja zestawu Soundbar z telewizorem 55XE9005 i konsolą PS4 PRO. Otóż niby wszystko podłączyłem prawidłow. Kabel optyczny z soundbar do TV, a z niego HDMI 3 ARC do  Playstation 4. Niby wszystko gra ale mam wrażenie, że nie do końca jest prawidlowo skalibrowany dźwięk. Najbardziej mam problem z ustawieniem nagłośnienia w opcjach samego TV. Tyle tam ustawień, że nie wiem jak to tam ustawić. 

Czy może mi ktoś doradzić, abym uzyskał na konsoli i TV najlepszy dźwięk z tych soundbarów?

15 ODPOW. 15
profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

nie wiem czego wymagasz od HT-CT80 ja miałem jeden dzień soundbara HT-CT790 i oddałem go po jednym dniu bo nie przekładał wartości cenowej i jakościowej dźwięku do zestawu 2.1 Creativa od  komputera za 80 zł ! I dziwię się wydawaniu pieniędzy na soundbary jeżeli za 150 zł kupić już można Creativa lub Logitecha 2.1.Jeżeli CT80 gra to już lepiej raczej nie zagra to jest po prostu przereklamowane według mnie i tyle tym bardziej nie za taką cenę bo nawet szalejąc za pół ceny soundbara można kupić wypasione 2.1 komputerowe o zagraniu tego już nie wspomnę.

profile.country.PL.title
Tomasz_Bielski
Poszukiwacz

Nie porównuj soundbarów do zwyklych głośniczków za 150zł to nie ta liga. U wielu już znajomych słyszałem soundbary i są niesamowite. Oczywiście najlepsze nagłośnienie dają porządne 5:1 lub 7:1 ale to już cena telewizora. 

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

@Tomasz_Bielskipodłącz wymieniony soundbar CT80 2.1 za 700 zł i podłącz Creative lub Logitehch 2.1 za 150 zł i się dowiesz o czym pisałem.Nie porównuję wszystkich soundbarów tylko był temat i do tego się odniosłem a nie do wszystkich soundbarów czytaj ze zrozumieniem nie podnosiłem też  kina domowego bo nie ten temat na rozważania ale podepnij sobie jak już Logitech Z906 THX 5.1 DTS cena 1250 zł (dalej za tyle soundbar to porażka).I nie piszę już o Dolby Atmos czy DTS-X.Ale co kto woli wydać za Sonosa np. 9 koła i się cieszyć albo wydać 1250 zł i mieć zachwyt.Sam mam amplituner Sony 3700ES 7.2 i wiem jak gra kino.

profile.country.PL.title
Tomasz_Bielski
Poszukiwacz

No mam ten soundbar i podłączyłem i ogólnie gra bardzo dobrze dużo lepiej niż moje w salonie creative 4.1.  :slight_smile: Jedynie tylko muszę chyba je jeszcze lepiej skonfigurować bo wolę wiedzieć czy dobrze ustawiłem.

Nie wiem czy w konsoli mam ustawić PCM,  czy DTS itp ;/ to samo dotyczy ustawień w tv. 

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

no to podłącz ten zestaw do TV i oceń wtedy zobaczysz ,że naprawdę bez sensu jest płacić kupę kasy za soundbara jak piszesz kino to już inna półka.Ale to moje zdanie 790-tkę kupiłem za 1500zł w czarny piątek odebrałem w czarną sobotę oddałem w czarną niedzielę :slight_smile: dla mnie nie przedstawiał jakości do ceny.Wspomniałem o Sonos-ie ale jego ceny to kosmos ale gra przyzwoicie.

profile.country.PL.title
Tomasz_Bielski
Poszukiwacz

Powiem tak ja nigdy nie byłem wymagający co do dźwięku/ Od lat korzystałem z dźwięków Panasonica :slight_smile: i było ok. Ale że wraz z TV dostałęm soundbar to czemu nie warto z niego skorzystać i spróbować ;). Jak włączyłem to faktycznie dźwięk dużo lepszy niż wbudowany..

Jedynie co jeszcze mnie wkurza to zbyt ciche dialogi np podczas rozmów postaci w grach / filmach względem innych dźwięków np wybuchów czy innych fajerwerków efekciarskich. Hmm dla mnie to coś noweg bo nigdy się nie bawiłem w ustawieniach  audio na taką skalę 😆

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

A no widzisz inna sprawa za złotówkę to nie ma lepszego dźwięku :tongue: nie wiem czy poszalejesz z tymi ustawieniami jeżeli są takie dialogi to jedynie w 5.1 i wyżej można coś regulować na centralnym tutaj możesz jedynie ActionM->Dźwięk->ust zaawans.->związane z wyjściem ->korekta głośności dać na max będziesz słuchał głośniej na mniejszym wychyleniu głośności :slight_smile:

profile.country.PL.title
mack755
Użytkownik

Za wyciszenie dialogów odpowiada przycisk 'voice' na pilocie.

profile.country.PL.title
Tomasz_Bielski
Poszukiwacz

Tak to wiem.. ale nie do końca jest takie jakie chce 😜

No ale jakoś ustawiłem  tak, że jestem już bardziej zadowolony z dźwieku. Chodzi o to, że ja zawsze grałem czy oglądałem film z PC czy TV gdzie ustawiłem dźwięk - normalizowanie poziomu dźwieku. Czyli wszystkie efekty miały ten sam poziom. W kinie czy w kinie domowym to inaczej gra, a ja się tak przyzwyczaiłem dlatego dla mnie jest to teraz dziwne. Ale im dłużej słucham to się do obecnego poziomu dźwięków powoli przekonuje. 

Czyli wiadomo teraz efekty jakieś są ciut głośniejsze albo i bardziej względem innych efektów dźwiękowych czy np dialogów.