Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich.
Mam problem z powyższym zestawem. Tuner 4K podłączony mam do pierwszego gniazda HDMI, natomiast soundbar do gniazda nr 3 (ARC).
Problem polega na tym, że jak oglądam TV (ultrabox) i jest włączony soundbar to chwilę jest dźwięk z niego, a po chwili jest komunikat „Z powodu błędu komunikacji z systemem audio działa głośnik TV”. Za każdym razem, gdy ręcznie wybieram system audio to chwile gra soundbar, i pojawia się powyższy komunikat. W tunerze mam wyłączone sterowanie telewizorem.
Podłączając kablem optycznym powyższy problem nie występuje, tylko nie mogę wtedy sterować głośnością soudbarem.
Czy normalne jest, że jak wybieram system audio to w prawym górnym narożniku pojawia się napis 2160p HDMI, a jak głośnik TV to 1080p HDMI?
Jak odłączę kabel HDMI od tunera, i np. oglądam Netflixa lub HBO GO to sounbar działa bezproblemowo, nic się nie wywala.
Miał ktoś z czymś takim do czynienia? Bo już nie wiem, co robić..
Witam,
Od TV jedyne co można zrobić to wyłączyć BraviaSync. Dodatkowo miękki reset lub przywrócenie do ustawień fabrycznych. Może to być niestety też kwestia kompatybilności.
Pozdrawiam
Witam,
wyłączenie BraviaSync powoduje, że jak oglądam program z tunera to nie działa mi soundbar, a głośniki TV tak. Lipa trochę... 😕