Podziel się wrażeniami!
Witam,
W żaden sposób nie mogę zrobić aktualizacji telewizora do wersji 9.0 android-a. Robię wszystko zgodnie z instrukcją ale nic z tego.
USB jest wykrywany ale nic się dalej nie dzieje, nie ma też opcji aby uruchomić ręcznie aktualizację.
Oczywiście automatyczne wyszukiwanie aktualizacji nic nie daje ponieważ według TV zainstalowana jest już najnowsza wersja.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Jeśli chodzi o pena to masz go w FAT32? W moim XF aktualizacja rusza tylko z FAT32.
A sprawdzałeś czy wielkość pliku jest dokładnie taka jak na stronie ? No i z pozostałych gniazd USB trzeba bezwzględnie wszystko wyjąć.
Wielkość pliku się zgadza, pozostałe USB puste :).
Jeżeli wszystko zrobione dokładnie zgodnie z informacjami z linku to powinno zadziałać:
.... i teraz:
4. Kiedy telewizor wykryje pamięć USB, na ekranie będą się pojawiać różne komunikaty. Postępuj zgodnie z instrukcjami na ekranie.
TV odnajduje pendrive, uruchamia się menu i do wyboru jest muzyka, filmy oraz foty, ewentualnie jakieś formatowanie. Dalej nic się nie dzieje a wybierając powyższe opcje (film, muzyka itp.) nic z tego.
Ewidentnie coś jest nie tak z plikiem instalacyjnym że telewizor go nie rozpoznaje. Albo na uruchomionym telewizorze włożyć pendrive, u mnie np. eksprt, import kanałów nie działa zgodnie z instrukcją, raz muszę uruchomić telewizor z włożonym pendrivem żeby żeby zaimportować/wyeksportować kanały. Innym razem po włożeniu pendrive na włączonym telewizorze wszystko działa prawidłowo.
exFat, w instrukcji podali, że to przejdzie.
Druga sprawa, że TV pena widzi ale nie chce tknąć pliku z aktualizacja.
Jutro sprawdzę czy pójdzie ma fat32.
FAT32 nie jest nawet u mnie dostępny :). Pena mogę z formatować tylko do ntfs lub exfat.
Sprawdzę na ntfs.
Podpowiedź Sony można sobie w buty wsadzić:
exFAT nie działa, u mnie poszło na pendrive z formatowanym do NTFS.