anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

65XH90 traci intensywność kolorów po kilku dniach

profile.country.PL.title
Armsil
Użytkownik

65XH90 traci intensywność kolorów po kilku dniach

Mój 65XH90 po kilku dniach traci intensywność kolorów - stają się bardziej wyblakłe. Widać to zwłaszcza na dekoderze Orange Samsung I100 UHD. Dopiero reset TV z pilota pomaga (trzeba przez kilka sekund przytrzymać zielony przycisk zasilania i wybrać "uruchom ponownie"). Polecam sprawdzić jak wygląda u was obraz przed- i po resecie. Testowałem na dekoderze Orange i konsoli xbox. 

3 ODPOW. 3
profile.country.PL.title
Ekspert_Sony
Community Team

Witam,

czy zmieniają się w tym czasie ustawienia obrazu? Skoro reset pomaga i domyślne ustawienia poprawiają intensyność kolorów, następnym razem, gdy sytuacja się powtórzy, sugeruję sprawdzić, czy nie nastąpiła zmiana w ustawieniach obrazu.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
Armsil
Użytkownik

Jak tylko sytuacja się powtórzy, sprawdzę to. Natomiast ustawień kolorów nie zmieniałem świadomie ani przed ani po restarcie telewizora. 

profile.country.PL.title
Armsil
Użytkownik

To jest ten problem: https://nasz.orange.pl/t5/Dekodery-i-inne/Icu100-bt2020-w-trybie-2160p/td-p/133916

Błąd bierze się z tego, że mam ustawioną przestrzeń kolorów na Auto. Z jakiegoś powodu co kilka dni dekoder i telewizor się nie dogadują i przestrzeń zmienia się z BT.2020 na inną np Adobe i winę ponosi prawdopodobnie tryb automatyczny. Wystarczy wyłączyć dekoder lub wyłączyć telewizor i wszystko wraca do normy. Przetestuję czy problem pojawia się przy manualnym ustawianiu przestrzeni kolorów na BT.2020.