Podziel się wrażeniami!
Mój 65XH90 po kilku dniach traci intensywność kolorów - stają się bardziej wyblakłe. Widać to zwłaszcza na dekoderze Orange Samsung I100 UHD. Dopiero reset TV z pilota pomaga (trzeba przez kilka sekund przytrzymać zielony przycisk zasilania i wybrać "uruchom ponownie"). Polecam sprawdzić jak wygląda u was obraz przed- i po resecie. Testowałem na dekoderze Orange i konsoli xbox.
Witam,
czy zmieniają się w tym czasie ustawienia obrazu? Skoro reset pomaga i domyślne ustawienia poprawiają intensyność kolorów, następnym razem, gdy sytuacja się powtórzy, sugeruję sprawdzić, czy nie nastąpiła zmiana w ustawieniach obrazu.
Pozdrawiam
Jak tylko sytuacja się powtórzy, sprawdzę to. Natomiast ustawień kolorów nie zmieniałem świadomie ani przed ani po restarcie telewizora.
To jest ten problem: https://nasz.orange.pl/t5/Dekodery-i-inne/Icu100-bt2020-w-trybie-2160p/td-p/133916
Błąd bierze się z tego, że mam ustawioną przestrzeń kolorów na Auto. Z jakiegoś powodu co kilka dni dekoder i telewizor się nie dogadują i przestrzeń zmienia się z BT.2020 na inną np Adobe i winę ponosi prawdopodobnie tryb automatyczny. Wystarczy wyłączyć dekoder lub wyłączyć telewizor i wszystko wraca do normy. Przetestuję czy problem pojawia się przy manualnym ustawianiu przestrzeni kolorów na BT.2020.