Podziel się wrażeniami!
Cześć, zgłaszam Twój problem do wsparcia technicznego. Jak tylko pojawi się podpowiedź, dam znać.
Witam,
Oto odpowiedź supportu:
W przypadku pierwszego problemu z brakiem dźwięku z dekodera, polecam wykonanie poniższego kroku: HOME - Ustawienia - Oglądanie telewizji — Zewnętrzne wejścia — Format sygnału HDMI — HDMI, pod które jest podłączony dekoder - Standardowy
W przypadku samoczynnego resetowania się urządzenia polecamy dwa rozwiązania:
1. HOME - Ustawienia - Sieć i Internet - Sieć domowa - Kontrola IP - Podstawowa kontrola IP - Włącz
2. HOME - Ustawienia - Oglądanie telewizji - Zewnętrzne wejścia - Ustawienia zaawansowane - Kontrola RS232 - Wyłącz
W przypadku braku reakcji na pilota zalecam poniższe kroki:
1. reset telewizora za pomocą przycisku włączania na pilocie - proszę przytrzymać przycisk przez 30 sekund
2. odłączenie telewizora od prądu na 2 minuty i ponowne podłączenie
Nasi technicy pracują nad aktualizacją mającą wyeliminować pojawiające się problemy. Nie jesteśmy w stanie określić daty kiedy aktualizacja się pojawi.
Pozdrawiam
Reklamacja i żądanie zwrotu pieniędzy za tv. TV jest niesprawny po prostu sony wypuściło bubel po taniości i opycha złoma za bóg wie jaką kasę. Oddawać do sklepu lub producenta i upierać się przy swoim!
Dziękuje za odpowiedź. Ostatnio TV jakby mniej wariuje. Może jakoś wytrzymam do najbliższej aktualizacji ale Sony, lepiej tego nie spieprzcie.
Strach cokolwiek od nich teraz instalować nowego z aktualizacji. Ja też posiadam ten model tv tylko w wersji 55 cali i to drugi egzemplarz bo pierwszy był wadliwy wada dotyczyła matrycy. W nowym Egzemplarzu nie widzę na razie wad więc sobie wisi na ścianie i go używam. Ale już jestem w 100% pewny że nigdy więcej już tv od firmy Sony nie zakupie.
Widziałem Twój wątek. W problemie z matrycą to chyba tylko wymiana może Ci pomóc. No ja też się nie spodziewałem takich rzeczy po tej marce. Poza tym telewizor ma bardzo dobre opinie w internecie, więc chyba większość problemów pojawiła się po ostatniej aktualizacji, której podobno nie można już pobrać.
Witam, posiadam KD-75XH80 , po aktualizacji ktora zostala wypuszczona pare tygodni temu telewizor podobnie sie restartuje samoczynnie. Najpierw znika dzwięk pózniej znika obraz i zaczyna sie system bootowac od napisu ANDROID i logo SONY. Kiedy bedzie jakas poprawka, dlaczego tak sie stalo?
Mam to samo nic nie pomaga zawiodłem sie na Sony zawsze miałem konsole tej firmy wszystko ok było a tu telewizor taki bubel . Nikomu już nie polecę tej marki telewizorów .
U mnie to samo tylko przy 75 cali xh9096. Telewizor czasami sie restartuje samoczynnie. Najpierw znika dzwięk pózniej znika obraz i zaczyna sie system bootowac od napisu ANDROID i logo SONY. Czy to jest wina systemu operacyjnego i aktualizacji czy problem techniczny? Jak ktoś coś będzie wiedział to proszę pisać.