anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

65xh9096 losowo sam się włącza

ROZWIĄZANE
profile.country.PL.title
S3phi40T
Poszukiwacz

65xh9096 losowo sam się włącza

Witajcie dobrzy ludzie!!

Mam problem z TV Sony 65xh9096.

Sam się włącza w losowych odstępach czasu nie pokazując przy tym obrazu. Słychać charakterystyczne ciche "stuknięcie", po czym po kilku minutach się wyłącza co zwiastuje drugie ciche "stuknięcie". 

Czytam że ogólnie samoistne włączanie się TV z Androidem to znany problem. 

Nie byłoby to bardzo uciążliwe gdyby sam TV się włączał ale on włącza również amplituner który włącza się i wyłącza głośnym "stuknięciem" co w nocy nas budzi a w dzień drażni.  

Problem wydawało mi się że rozwiązałem wcześniej odpinając odbiornik USB od klawiatury bezprzewodowej lecz po ostatniej aktualizacji problem wrócił ze zdwojoną siłą.

Czytając przeróżne posty z przestrzeni lat na tym forum próbowałem różnych rozwiązań które jednym działały a innym nie:

- odpiąłem wszystkie urządzenia USB łącznie z pendrive USB który robił za magazyn aplikacji  (na starszym firmware odpięcie klawiatury rozwiązało "problem").

- reset fabryczny (robiłem kilkanaście razy)

- wyłączyłem całkiem internet i Bluetooth

- upewniłem się że wszystkie usługi typu WiFi-Direct są wyłączone

- odpiąłem kabel HDMI

- wyłączyłem automatyczne aktualizacje systemu i aplikacji z Google Play

- wyłączyłem raportowanie błędów i inne przekazywanie informacji do Sony

- wyciągnąłem baterie ze wszystkich pilotów w pokoju

W skrócie TV wygląda na w pełni "offline" a jedynym kablem jest kabel zasilania. ...i dalej pstryka. Co kilka, kilka naście minut w dzień i kilka razy w nocy. Trochę głupieję i nie wiem co dalej z tym robić. 

Zanim oddam TV rzeźnikom z serwisu co uważam za ostateczność (przepraszam ale mam złe wspomnienia z serwisem Sony), chcę się upewnić że zrobiłem wszystko co możliwe.    

P.S.

W trakcie pisania tego postu telewizor zdążył się włączyć z 6 razy. 

92 ODPOW. 92
profile.country.PL.title
kadaj2
Poszukiwacz

A ten tv jest idealny niby pod ps5 ja wielem pod Xboxa nowego ale jak ci piersi też kupią to się zawiodą. .. Tu strach używać przy gościach bo ci powiedzą że złom 

Czy jeśli aktualizacja robi źle to nie można dać nam zejść w dół ? Puki nie zrobią 

Sony wstyd. .. By tak klienta traktować

Powinni odebrać od nas te modele sami sobie naprawiać a nam dać wybór innych nawet Sony może być tylko takich nie problem owych 

Czyli piszemy dzwonimy i nie dajemy się wkopać  że będzie pan z serwisu i co tv zabierze za aktualizuje soft i nic albo niech  Androida usuną 

U mnie za cięcia tv i resety mniej za dnia  Jak ktoś stwierdził zależy od tv nastroju . Choć żeby w nocy się odzywał tv. .  .a był wyłączony 

U mnie zestaw tv konsola soundbar  I obie rzeczy podłączone przez hdmi

profile.country.PL.title
Kamil89
Użytkownik

Czyli drodzy Państwo każdy ma takie same praktycznie objawy i każdemu się zaczęło sypać po aktualizacji. Temat prosty niech to robią albo cofają ta aktualizacje wpozdziec i od nowa niech pracują nad 2.1 dokładnie jak kolega wyżej pisał wczoraj miałem gościa oglądamy KSW i tv dwa razy sam się zrestartował a na całym ekranie pojawiły się na całym ekranie piksele.... Kumpel stwierdził że złom i że jego 65 calowy innej tańsze marki zdecydowanoe się tak nie zachowuje i że mam swoje 2.1 do series x teraz.... 

profile.country.PL.title
S3phi40T
Poszukiwacz

Ale ja te objawy mem od początku, od wyciągnięcia z pudełka.

Aktualizacja je tylko albo nasiliła albo trafiłem częściej na "zły restart".

Ostatnio nie restartuję póki się tam nie włącza.

Trochę to chore żebym się bał zrestartować system w TV.

profile.country.PL.title
Kamil89
Użytkownik

Właśnie dzwonili z obsługi że chcą dziś zabrać mój nowy tv do naprawy z oczywistych powodów nie zgodziłem się na zabranie nowego tv....

profile.country.PL.title
Mateusz-30
Użytkownik

I dobrze też tego będę się trzymał 

profile.country.PL.title
Mateusz-30
Użytkownik

Pracują nad Aktualizacja, te ustawienia powinny rozwiązać problem do póki nie zrobią.

HOME - USTAWIENIA - OGLĄDANIE TELEWIZJI - ZEWNĘTRZNE WEJŚCIA - USTAWIENIA ZAAWANSOWANE - STEROWANIE RS232C - WYŁĄCZ

HOME - USTAWIENIA - OGLĄDANIE TELEWIZJI - ZEWNĘTRZNE WEJŚCIA - FORMAT SYGNAŁU HDMI - STANDARDOWY

HOME - USTAWIENIA - SIEĆ I INTERNET - SIEĆ DOMOWA - STEROWANIE IP - PROSTE STEROWANIE IP - WŁĄCZ

profile.country.PL.title
Adoolata
Użytkownik

Dostalek z Sony po telefonie do nich : dziękuje za kontakt z firmą Sony.

Bardzo proszę zrobić krok po kroku jak na przesłanej instrukcji.

home-ustawienia-siec i i internet-konfiguracja sieci domowej-komntrola ip -prosta kontrola ip -włącz

i potem home-ustawienia-oglądanie tv-zewneterzne wejścia-ustawienia zaawansowane-rs232 kontrola -wyłącz

Po zmianie tego ustawienia telewizor sma się zresetuje i uruchomi ponownie.

Z wyrazami szacunku,

Oraz takie coś też dostałem spróbujcie może zadziała ja zmieniłem jeszcze się nie wiechną : Dziękujemy za opinię.
W razie kłopotów związanych z zawieszaniem się telewizora zachęcam do czasowego odłączenia urządzeń, które są peryferyjnie podłączone do Tv (dekoder, kino domowe) oraz
wyłączenia funkcji Bravia Sync:

https://bit.ly/35AkSad

Proszę upewnić się, iż aktualizacja wgrana w odbiorniku jest najnowsza (v6.0384), link do bezpośredniego pobrania aktualizacji zamieszczam poniżej:

https://bit.ly/2IEx0Ou

Zachęcam również do wykonania pełnego resetu Tv:

https://bit.ly/3lC5QGx

W razie dalszych problemów z działaniem proszę o bezpośredni kontakt z działem wsparcia technicznego: https://bit.ly/35yAKtG

profile.country.PL.title
Kamil89
Użytkownik

Wszystko tak mam ustawione i nie pomaga (oprócz format HDMI ulepszony tu mam bo taki jest wymagany do 120hz w Xbox series x) inaczej widzi tylko 60 Hz 

profile.country.PL.title
Mateusz-30
Użytkownik

U mnie pomogło. 

profile.country.PL.title
Persu87
Użytkownik

Gdzie ta appka niby jest bo ja jej nie mam