Podziel się wrażeniami!
Witam, może ktoś ma podobny problem? Otóż sprawa dotyczy możliwości przesyłania plików wideo lub zdjęć za pomocą telefonu, w moim przypadku iPhone xs max, na duży ekran.
AirPlay w TV jest włączony z opcją wpisania hasła tylko raz, niestety ekran TV pozostaje ciemny i nie wyświetla żadnych zdjęć. Oczywiście oba sprzęty są w tej samej sieci wifi, nie rozumiem dlaczego tak się dzieje
Pozdr
Zmęczenie materiału...jednak klonowanie to jedno,a AirPlay to drugie...w telefonie nie mogę nawet wybrać fotki lub filmu ,żeby poszło w AirPlay...
Może jutro będę miał więcej szczęścia...
Dobranoc
Witam, link prowadzi do twojej odpowiedzi w moim poście.
Wychodzi na to, że support Sony w podpowiedziach na początku postu chce pomóc w rozwiązaniu problemu z aplikacją, która nie działa.
Cóż można dodać..........
Dziekuje Bobrow za zainteresowanie
pozdrawiam
Witam ponownie,
nie dawało mi spokoju te AirPlay -zrobiłem aktualizację w telefonie i jeszcze raz na spokojnie zacząłem sprawdzać to połączenie (dodam jeszcze ,że wcześniej z tego nie korzystałem-myślałem ,że klonowanie obrazu to to samo...).Jak wejdę na dany film i dam wyślij , to pod spodem pojawia się ikonka Airplay (już sam nie wiem czy wczoraj tego nie widziałem , czy pojawiło się po aktualizacji...)-po jej wybraniu (i wcześniejszym uruchomieniu AirPlay na głównym ekranie tel) obraz jest wyświetlany na TV.Sposób wyświetlania wydaje się identyczny jak przez klonowanie obrazu -czyli jest jakby z minimalnym przycięciem.
Jeśli chodzi o obsługę ,to moim zdaniem zdecydowanie lepszym jest klonowanie obrazu niż wyświetlanie z AirPlay-klonowanie jest po prostu szybsze.
Uff...
Z innej strony-za to obraz z laptopa w funkcji wi-direct nie działa...Mogę tylko "rzucać" obraz z przeglądarki (menu/wyślij)...ale jeszcze nie odpuściłem tematu-jak będę miał chwilkę ,to powalczę...
Tymczasem
Witam,
AirPlay wykorzystuje do wyświetlania zdjęć i filmów z telefonu z aplikacji Zdjęcia, jak dla mnie to przydatna forma obejrzenia wszystkiego co zostało sfotografowane telefonem. Do obejrzenia filmów lub zdjęć na dużym ekranie na przykład z YouTube klonowanie ekranu to podstawa ale to dzięki chromecast natomiast AirPlay to prosta forma wyświetlenia zasobów aparatu w telefonie niestety nie działająca, próbowałem na iPhonie 11 i 12 pro max, oba są zaktualizowane tv również. Brak mi pomysłów, tv był resetowany i jak pisałem wcześniej zdjęcie pojawiło się na chwile i zaraz po tym wyrzuca mnie do ustawień AirPlay w TV
Spróbuj jeszcze korzystając z AirPlay wyświetlić cokolwiek z aplikacji Zdjęcia w iPhonie.
wybierz zdjęcie lub filmik, wciśnij ikonkę przekaż,z wyświetlonego menu wybierz AirPlay - u mnie nic się nie dzieje, czyli ciemny ekran tv i po chwile wyświetla ustawienia AirPlay, dlatego szukam przyczyny
pzdr
Przed chwila sprawdziłem -działa.Od razu w tel wybieram AirPlay +potwierdzam mój TV (bo się pokazuje) i odtwarzam foty i filmy (z dziwnym bardzo krótkim przycięciem).IOS (Iphone 7) dzisiaj zaktualizowałem, TV (65XH9505) ostatnia aktualizacja chyb w zeszłym tyg.
Nie wiem tylko czy jest różnica w Androidzie między moim HX a Waszym HG ?
W telefonie mam ustawione AirPlay na automatycznie , w TV kod tylko jeden raz...
Jestem pewny na 90% ,że nie miałem przed aktualizacją IOS w tel ikonki AirPlay przy przekazywaniu...
No i dodam ,że nie heblowałem TV do ustawień fabrycznych -jedynie miękki reset Androida
Witam,
nie ma żadnej różnicy bo mam oba modele ale i na tych obydwu nie mogę użyć AirPlay.
Jakies fatum