anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Aktualizacja oprogramowania układowego do wersji v6.7140

profile.country.PL.title
marcinor
Doradca

Aktualizacja oprogramowania układowego do wersji v6.7140

Witam Proszę aktualizujących swoje telewizorze do wyżej wymienionej wersji, o opinie co działa lepiej, a co się popsuło i na jakim modelu odbiornika testowane.📺

5 ODPOW. 5
profile.country.PL.title
Frustrat
Użytkownik

XF9005

Odtwarzacz video jest bardziej rozbudowany ale przynajmniej u mnie są kłopoty z odczytywaniem twardego dysku. Często w ogóle nie widzi zawartości, chociaż na innych odtwarzaczach np. kodi wszystko jest na swoim miejscu. W   aplikacji CDA nie da się pilotem przesunąć filmu na pasku postępu. Ogólnie system jest chyba ciut szybszy, tzn. działa tak jak wcześniej ale wtedy dla przyspieszenia miałem w ukrytym menu powyłączane niektóre funkcje obciążające procesor. Teraz wszystko jest jak fabryka chciała. Może warto zrobić reset do ustawień fabrycznych ale nie mam ochoty na ponowne logowania do Google i innych serwisów no i nie wiem, czy nie przepadną nagrania z " nagrywarki telewizora"...

profile.country.PL.title
TomK997
Poszukiwacz

xh9096  PO AKTUALIZACJI  niestety straciłem wszystko ,nie mogłem wogóle wejsc na smarta z pilota z guzika HOME (po naciśnieciu nastawała ciemnosc na ekranie ) MUSIAŁEM NIESTETY zrobic całkowite resetowanie telewizora  i niestety wszystko na nowo ustawiac  ,NIE WSPOMINAJĄC JUZ o ciagłym samoczynnym restartowaniu sie telewizora   zaczyna mnei to juz powoli wkur...... a telewizor mam dopiero 2 tygodnie  BOJE SIE CO BEDZIE DALEJ (a mogłem oddac do 14 dni i kupic cos stabilnijeszego)  ale przynajmniej lepsza jakosc obrazu niz  u konkurencji w tej cenie

profile.country.PL.title
miszczu77
Użytkownik

Kolego to nie jest firmware do Twojego modelu telewizora.

profile.country.PL.title
dodomir
Poszukiwacz

Na moim KD-75XF8596 zauważyłem przy niektórych zmianach ujęć kamery (w trakcie oglądania filmu i innych programów) pewne opóźnienie w dostosowaniu się jasności obrazu; wygląda to jakby obraz raz się lekko ściemnił i przy innym ujęciu kamery po chwili rozjaśnił. Jest to trochę denerwujące. Przywracałem ustawienia fabryczne i nic nie pomogło. Nawet wyłączyłem testowo HDR, ale pozostawiłem dostosowanie jasności obrazu do otoczenia , bo nie wyobrażam sobie ustawiania ręcznego jasności w zależności od pory dnia. Właśnie podejrzewam, że ta opcja została zepsuta.

profile.country.PL.title
patrol69
Użytkownik

Pytanie do ludzi mających problemy z arteefektami/pikseloza przed tą aktualizacją - naprawili to ?