Podziel się wrażeniami!
Proszę użytkowników o komentarze w sprawie nowego softu.
Czy zauważył ktoś jakieś istotne zmiany, po wgraniu aktualizacji?
Programiści chyba śpią (Usunięcie zmenu czynności skrótu Tryb Football) Ja dalej mam
Un Witam, proszę o opinie tych, którzy już zainstalowanali ,,, patrac na zmiany to ciężko się doszukać tych zalet, za to usunięcie aplikqcji i usług poczytuje raczej za wady softu. Moj. model to 55XE8505. Aktualizacja już na penie, ale się wytrzymałem {online jeezcze nie mam, w razie czego zablokowalem autaktalizacje}
Pozdrawiam wszystkich ze względu na pierwszy post.
@marcinor Czy ja dobrze zrozumiałem, ze aktualizacja u Ciebie nie spowodowała usunięcia trybu "live footbal", to akurat byłoby na plus!
Pobrałem plik aktualizacji i sony_dtvota_2016_1605629100_eua_auth.zip” ma rozmiar „1 835 237 313”bajtów a powinien mieć rozmiar „1 834 925 347”bajtów. Co robić?
Komputer Mac mini
Tv sony kd-75xe8596
wypakuj go i zobacz ile ma
Też tak mam i nie wiem czy instalować.
BTW mam taki problem. 65a1 niby wyłączony a włącza mi na chwilę amplituner Sony str1080. Na jakieś pół minuty i wyłącza. Kiedyś mi się tak robili ze dwa razy na dobę, ale od 3 dni bez zmienn oprogramowania potrafi włączać i wyłączać amplituner w kółko. Tv się nie włącza. Chyba tv podaję napięcie po HDMI do ampli.
Pomoc techniczna oczywiście to zlewa.
Dzwoniłem do pomocy technicznej w sprawie tego nowego softu, który właściwie więcej obcina niż dodaje, nic się w nie dowiedziałem na temat uwag, ktore zglaszaja użytkownicy po instalacji. Oczywiście nie ma powrotu do starej wersji, nawet wówczas gdybym oddał TV na serwis po zgłoszeniu problemów wynikających z aktualizacji. I to jest jedyna informacja, niestety przykra, jaką uzyskałem. Aktualizacja on-line bedzie sukcesywnie udostępniania na poszczególne modele. Ja się na razie wstrzymuję... ogólnie coraz częściej dochodzi do mojej świadomości, że błędem był zakup Bravii. Strumieniowanie materiału 4k z sieci lokalnej kuleje, nie mogę zmusić Kodi do odtworzenia DTS, tymczasem na Fboxie Atv z tym samym androidem i wersją Kodi problemów brak. Wbudowany odtwarzacz Video wypuszcza format DTS, lepiej tez radzi sobie z 4k, choć do ideału brakuje, ale niestety jest ubogi do bólu, chocby nie czyta struktur katalogów DVD czy Bluray. O dźwięku HD w zadnym z formatów mozna zapomnieć, tutaj ograniczeniem jest ponoć HDMI ARC w wersji 2.0. Ogólnie porażka ...
Mój 55XE9005 na razie jeszcze nie widzi tego oprogramowania 6.5629, dalej mam 6.2858, i nie wiem czy wogóle je wgrywać jak dostanę czy pozostać na tym starym dopóki się da, bo z tego co się słyszy to nic istotnego nie wnosi, a z tym się z wami zgadzam że inżynierowie Sony dali plamy co do tych telewizorów i nie wiedzą jak z tego wyjść, a konkurencja jest już dużo dalej, i tak jak kolega napisał nigdy więcej Sony.
Ciekawe dla czego nie można wgrać starego softu, który działał idealnie, ten fabryczny.
Chyba przystopowali znowu z tym nowym oprogramowaniem 6.5629, może znowu im coś nie wyszło, u mnie w dalszym ciągu jest 6.2858, ciekawe ile soniaków jest już na nowym.
Dlaczego przystopowali, przecież jest dostępne na stronie, a to że są partaczami i ciągle coś im nie wychodzi, to już inna bajka.