Podziel się wrażeniami!
Witam wczoraj zainstalowałem nową aktualizację sony_tvupdate_2015_3865_eua_auth, i dzisiaj zauważyłem że telewizor sam się uruchomił.Czy to jest normalne? Mój tv to KDL 50W809C.
Witam
Posiadam ten sam telewizor. Co prawda jeszcze nie wgrywałem nowej aktualizacji ale posiadam starę (również android 6). Posiadam Moduł dostępu warunkowego od Cyfrowego Polsatu. Telewizor potrafi się sam włączyć, podczas przełaczania kanałów restartuje się, czasami nie mogę przełączyć kanałów ( nie działa pilot) - trzeba go restartować przez wyłączenie wtyczki z gniazdka.
Ogólnie oceniam kolejne aktualizacje za coraz to gorsze. Za każdym razem jest coś nie tak. Aktualizacje nie są dopracowane.
Kupiłem telewizor ,który powinien działać natomiast czuje się jakbym był jakimś beta testerem ich oprogramowania. Strasznie się zawiodłem. Nie wiem czy tak jest ze wszystkimi modelami czy tylko z tym.
Zrób mu restart, trzymając przycisk OFF z 10 sekund. A potem upewnij się czy nie masz jakiegoś Timera włączonego. Jeśli to nie pomoże, zrestartuj system (pełna reinstalacja, opcja w ustawieniach systemu). Jeśli i to nie pomoże, zgłoś do supportu.