anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Android 7 dla 2-15 i 2-16 do pobrania ze strony

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

Android 7 dla 2-15 i 2-16 do pobrania ze strony

jak w temacie można pobrać Nougata ze stronki i wymieniać się spostrzeżeniami zobaczymy co się zmieniło co ulepszyło a co s.......pitoliło :slight_smile:
2015 i 2016 seria W :
https://www.sony.pl/electronics/support/lcd-tvs-android-w75xc_w80xc-series/kdl-50w755c/downloads/000...
2015 i 2016 seria X i XD:
https://www.sony.pl/electronics/support/lcd-tvs-android-xd93xx_x93xxd_xd94xx_x94xxd-series/kd-65xd93...

51 ODPOW. 51
profile.country.PL.title
kosa16051971
Użytkownik

Kolego kom-tur mi przy zanikającym głosie włączając GUIDE pomogło przeniesienie programów na pendrive i ponowne wgranie z pena do TV,spróbuj,może to ci pomoże.

Kosecki
profile.country.PL.title
Plczerwo1979
Poszukiwacz

W ps4 pro w grach z HDR. Np BF1,Gran turismo sports.Tv z andkiem7.0 nie potrafi prawidlowo wykrywać sygnału z konsoli .Kolory są wyblakle ,restart tv i konsoli pomaga...Troszkę lipa. 

profile.country.PL.title
wolfmar
Użytkownik

Po instalacji telewizor zapytał czy chcę mieć Sambę. Na wszelki wypadek nie chciałem bo nie lubię zaśmiecać swojego sprzętu czymś być może nieużytecznym. Mam jednakże pytania do osób które miały już jakąś przygodę z tym "wynalazkiem" :wink:

Co prawda znalazłem info na stronie Sony: https://www.sony.pl/electronics/support/articles/00178823 ale chyba lepiej się upewnić czy jest ono do końca aktualne:

1. Samba to taki dodatek rozszerzający możliwości tego co już mamy w telewizorze (rodzaj dodatkowego info) ale sama nie wnosi żadnych nowych istotnych treści typu nowe dodatkowe kanały?

2. Samba faktycznie działa tylko z tabletem i bez Spotlighta (dostępnego wyłącznie na iPada?) jest w zasadzie bezużyteczna?

Mała uwaga być może pomocna dla osób które dopiero zainstalują Nougata:

Po niektórych komentarzach odniosłem wrażenie że od razu po instalacji telewizor reaguje na pilota jak "rączy jeleń" :wink: Akurat u nas na dwóch tv W756c tuż po zakończeniu instalacji telewizor zmienił się w irytującego żółwia ale domniemywam że chyba coś aktualizował jeszcze w tle bo dopiero po kilku chwilach (nie mierzyłem ze stoperem w ręce ale kilka minut to trwało) wyraźnie przyspieszył swoje reakcje i teraz już jest OK.

Nie wiem czy teraz reaguje szybciej niż wcześniej na andku nr 6 - jeśli tak, to minimalnie gdyż nawet na andku nr 6 reakcje naszego sprzętu były szybkie (w sumie zależne od pilota bo na TX200 były/są i tak sprawniejsze niż na TX100).

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

@wolfmarSamba działająca z iPadem na telewizorze z Androidem :slight_smile:
https://www.sony.pl/electronics/support/articles/00178823

profile.country.PL.title
wolfmar
Użytkownik

@zbygaaj  - dokladnie tego samego linka przytoczyłem. Rozumiem że potwierdzasz iż Samba działa jedynie dla nielicznej grupki użytkowników iPada a dla reszty jest to zbędne badziewie które i tak nie wnosiłoby nic istotnie nowego. Thx.

profile.country.PL.title
wlod1968
Użytkownik

Próbuję przeprowadzić aktualizację do swojego TV 55X8509C ale napotkałem na problem. Po podłączeniu pendriva do TV mam komunikat konfiguracyjny, czy pendrive ma być zastosowany do video, zdjęć, muzyki czy jako pamięć wewnętrzna, w tym wypadku system proponuje formatowanie. W jaki sposób przejść do instalacji aktualizacji?

profile.country.PL.title
leczech
Użytkownik

@wlod1968 Spróbuj przez usb do nagrywania.

profile.country.PL.title
wlod1968
Użytkownik

TV wisi na ścianie, z boku mam dwa gniazda usb i na obu mam ten sam komunikat. Jeżeli trzecie gniazdo usb jest z tyłu, to raczej nie będę ściągał tv ze ściany i poczekam na aktualizacje automatyczną.

profile.country.PL.title
wolfmar
Użytkownik

@wlod1968 Zapewne zrobiłeś wszystko co trzeba ale lepiej się upewnić:

1. plik aktualizacyjny wypakowałeś do głownego katalogu pendriva

2. na pendrivie nie ma żadnych innych plików

3. pendrive sformatowany jako FAT32 (nie wiem czy musi być FAT32 - ja zawsze takowy mam i nigdy nie miałem problemów z aktualizacją)

4. wszystkie inne usb są wolne

5. kolejnośc aktualizacji: włożyc pendrive do wyłączonego tv i dopiero później włączyć tv (tu też nie wiem czy to warunek konieczny ale ta kolejnośc działa u mnie)

PS. Rozumiem że wymóg Sony aby wszystkie usb były wolne jest nieco na wyrost bo na 2 telewizorach aktualizowałem nie wyjmując z telewizyjnego usb znajdującego się tam odbiornika BT klawiatury zewnętrznej i obie aktualizacje były bezproblemowe. Zapewne Sony nie chciało już dzielić włosa na czworo i stąd ten generalny wymóg.

profile.country.PL.title
leczech
Użytkownik

@wlod1968Rozwiązanie przepisane z niemieckiego i angielskiego forum sony. Włóż pamięć USB do USB 2,naciśnij przycisk wyłączania na długi czas, telewizor uruchomi się ponownie.

Po krótkim oczekiwaniu aktualizacja uruchamia się sama.