Podziel się wrażeniami!
Chciałem zapytać się bardziej doświadocznych osób, która klawiatura bezprzewodowa będzie dobra do telewizorów Sony Android TV (ja mam model KDL-50W805C)
Mam na uwadzę 3 modele:
1) Logitech K400 Plus
2) Logiteh K400
3) Microsoft All-in-One Media Keyboard
K400 jest mniejsza od K400 plus
ale w specyfikacji pisze, że K400 plus pracuje z systemem Android.
Czego nie ma w opisie K400.
Czy K400 (bez plusa) będzie współpracować z Android TV od Sony?
W przypadku klawaiatury Microsotfu jest informacja, że z Andoidem jest ograniczona funkcjonalność klawiatury. Czy ktoś wie na czym polega owo ograniczenie?
Zależy mi na tym aby działała klawiatura i touchpad.
Ostatnie zdanie nie do Ciebie ale do marud którym wszystko nie pasuje. Co do fizycznej klawy to jeszcze jak ktoś wspomniał reepo działa prawidłowo z tv android. Są wersję z gladzikiem. Mam bez i używałem z ciekawości. Minusem lub plusem układ i opis klawiszy jak pod Maca jabłko.
Ostatecznie przed świętami kupiłem Logiteh K400 Plus.
Działa pod 50w805C
Niestety jak na razie nie miałem okazji do większego testowania.
Touchpad przyjemnie działa i w miarę wygodnie się używa.
do kdl-50W805C sprawdzilem klawiaturę logitech k400 i działa super natomiast nie działa z 805B DO KTÓREJ JA SZUKAM
Witam,
Moze ktoś potwierdzić działanie klawiatur i touchpada - ja mam KDL-50W755C telewizor, ale jak ktoś potwierdzi działanie z innymi modelami Android TV moze będzie OK.
Interesują mnie
- Logitech K400
- Microsoft All-in-one
- Rapoo E2700
Pozdrawiam,
Michał
Logitech K400 ale Plus (Logitech K400 Plus) potwierdzam, że działa.
Obsługa telewizora przez aplikację, a z klawiatury, to nie jest to samo. Tak samo touchpad to nie to samo co myszka. Jak już coś doradzacie, to piszcie o możliwościach obsługi telewizora za pomocą różnych wskaźników a nie komentujecie, po co klawiatura skoro jest aplikacja. Po co Ci auto jak jeżdżą pociągi.
U mnie myszka się nie sprawdziła w ogóle, niespecjalnie też płaczę za brakiem touchpada. Korzystam z klawiatury Samsung BT230 (na allegro za około 70 zł) która jest bardzo mała i ma świetną klawiaturę. Kupowałem ją do tabletu. Spokojnie pokrywa mi się z działaniem pilota. Touchpada parę razy uzywałem przy okazji testów (i to też touch pada z aplikacji) ale nie znalazłem dla niego większego zastosowania. Fakt, przydaje się przy niektórych aplikachach instalowanych z poza google marketu telewizora. Gdy nie jest apka dopasowana do obsługi na TV i nie można nią sterować.
Klawiaturka Logitech K400 Plus potwierdzam działa wysmienicie na KDL-43W756C i POLECAM !
Miałem niedawno małą chińszczyznę "Measy" z touchpadem ale mizerne efekty. Baterie wydrenowane w niecały miesiąc a reakcja tego pseudo touchpada ślamazarna - odradzam takie wynalazki.
Witam. Ja mam KD 55X8509C. Noszę się z zamiarem zakupu myszki bluetooth, ale takiej bez nadajnika-odbiornika wtykanego do złącza USB. Głównie będę jej używał do komputera ale chciałbym też ją (sporadycznie) wykorzystywać do telewizora. Czy mógłby mi ktoś doradzić jaką myszkę mam kupić aby działała z tym telewizorem?. Przepraszam, jeśli niedokładnie wybrałem temat.
Ten model z tego co widzę ma Bluetooth, więc nie potrzebujesz nadajnika/odbiornika. Potrzebujesz tylko myszkę BT, a tu zadziała każda której technologia komunikacji opiera się na BT. Możesz też kupić dowolną klawiaturę BT, także z gładzikiem (touchpadem) zamiast myszki. To będzie chyba wygodniejsze rozwiązanie niż kolejny "pilot" na stole.