Podziel się wrażeniami!
VLC dostał aktualizację do wersji 3.0 ,która dodaje obsługę HDR oraz rozdzielczość 8k 4k to już podstawa ,obsługę GoogleChromecast oraz obsługę filmów 360 stopni i inne ,które można sprawdzić na stronce VLC.Rzeczywiście VLC chodzi płynniej od wbudowanego odtwarzacza na 4k i HDR też obsługuje - dobra zmiana
Witam,
Widać, że coś zaczęło się dziać w rozwoju aplikacji najpierw TVP vod teraz VLC. Pozostaje jeszcze czekać na Player.
Pozdrawiam
Zainstalowałem ten program i co do płynności odtwarzania 4K to jest słabo (obraz szarpie). Systemowy program radzi sobie z tym dużo lepiej.
Nie potrafię również ustawić aby dźwięk był przekazywany do amplitunera w DD lub DTS.
Czy komuś z Was się to udało?
@kamil_d no tak chwaliłem zawsze odtwarzacz systemowy bo ma we wszystkim przewagę jednak 4k wydaje mi się ,że płynniej idzie na VLC co do dźwięku to rzeczywiście chyba nie ma ustawienia 5.1 i znów przewaga systemowego :). Zaraz go sprawdzę jak coś znajdę dam znać jeżeli nie to nie dam
Edit
Pomimo kilku ścieżek audio po wybraniu każdej dźwięk 2.0 😞 szkoda bo korektorek jest można poszaleć by było.W ustawieniach dźwięku też nie ma nic do wielokanałowego