anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Aplikacja Video w KD-55X8507C - obraz rozciągnięty w pionie

ROZWIĄZANE
profile.country.PL.title
nedrax
Poszukiwacz

Aplikacja Video w KD-55X8507C - obraz rozciągnięty w pionie

Witam,

czy ktoś jeszcze ma problemy z aplikacją do odtwarzania wideo "Video"? Przy przesyłaniu (rzutowaniu) filmu z komputera po sieci domowej WiFi (po kablu nie sprawdzałem) obraz jest nienaturalnie rozciągnięty w pionie (dopasowany na peły ekran w pionie i poziomie). W aplikacji "Video" na TV brak jakichkolwiek ustawień obrazu.

Czy SONY planuje poprawić wyświetlanie obrazu i wprowadzić ustawienia w aplikacji Video przy pomocy aktualizacji? Na Androidzie w telefonach aplikacja Video ma już wersję 9... .. i wszystko działa OK i można ustawiać pewne parametry wyświetlania a w TV jest wersja 1.. ..

29 ODPOW. 29
profile.country.PL.title
nedrax
Poszukiwacz

Jak pewnie nie zauważyłeś piszemy o przesyłaniu filmów po WiFi z laptopa.... Podczas odtwarzania w Action Menu jest: "Rozciągnij", Ścieżka dzwiękowa", "Napisy" i "Ustawienia".

W "Ustawienia" jest: Ogólne--->"Pokaż ostatnio odtwarz. wideo", "Wersja aplikacji" i Ustawienia dostępu--->"Pobierz szczegóły wideo"

......  i nic więcej ;(

SONY prosiło o cierpliwość  ... poczekamy na rozwiązanie :wink:

profile.country.PL.title
matrbis
Użytkownik

https://youtu.be/0ipkRvc3MCA 

To tak dla innych jak na kompa nie pomoże.

profile.country.PL.title
Sony_Poland_Team
Community Team

W kwestii łączenia urządzeń mobilnych z TV proszę spróbować zapoznać się z poniższym poradnikiem:

http://sony-eur-eu-pl-web--eur.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/36993/related/1/session/L2F2LzEv...

Pozdrawiamy, zespół Sony

profile.country.PL.title
nedrax
Poszukiwacz

I to ma być rozwiązanie problemu opisanego na początku tego wątku?

profile.country.PL.title
Sony_Poland_Team
Community Team

Jak już wspomnieliśmy we wcześniejszym komentarzu, problem jest nam znany. Jeżeli wszelkie podejmowane kroki nie dały rezultatu konieczne będzie wstrzymanie się do czasu aktualizacji, która pojawi się dla danego modelu i będzie przewidywać regulację tej nieprawidłowości.

Przepraszamy za kłopot. Pozdrawiamy, zespół Sony.

profile.country.PL.title
nedrax
Poszukiwacz

Po dzisiejszej aktualizacji v3.533 nic się nie zmieniło w tym temacie ;(

profile.country.PL.title
Sony_Poland_Team
Community Team

Dziekujemy za informacje. Przekazaliśmy uwagę centrali odpowiedzialnej za oprogramowania i ich aktualizację. Wyczuliliśmy i podkreslijlismy potrzebę zweryfikowania tego problemu.

Jeżeli korzystał Pan z pomocy serwisanta z Autoryzowanego Centrum Sony w kwesti tego problemu technicznego i nie przyniosło to rezultatu, niestety koniecznością będzie oczekiwanie na aktualizację.

Pozdrawiamy, zespół Sony.

profile.country.PL.title
pavel_pl1
Użytkownik

@Sony_Poland_Team Od jakiegoś czasu dostajemy te updaty, ale ja nie widzę zmian. Wygląda mi to na podbicie numerków i wydanie "nowej" wersji, żeby ludzie przestali szczekać. Czy macie listę tego co zostało naprawione? Bynajmniej nie mówi o tym (niezwykle szczegółowy) changelog:

"Korzyści i udoskonalenia:

• Zwiększ wydajność swojego telewizora"

profile.country.PL.title
Sony_Poland_Team
Community Team

Oprócz konkretnych widocznych zmian, aktualizacje mają za zadanie usprawnić również oprogramowanie wbudowane w TV i wszystkie podsystemy tworzące telewizor. Zmiany nie są drastyczne i trudno je wyłapać, ale  może poskutkować to np. wydłużeniem "życia/użyteczności" sprzętu czy zmniejszeniem ryzyka drobnych awarii. 

Aktualizacje są bezpłatne i wydawane z myślą i dla dobra użytkowników.

Pozdrawiamy, zespół Sony

profile.country.PL.title
pavel_pl1
Użytkownik

Tradycyjny bełkot marketingowy, czyli nic. Gdybym ja przy wydawaniu nowej wersji software napisał klientom "działa lepiej" to by mnie wyśmiali.