anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Brak sortowania i wyszukiwania kanałów telewizyjnych w KD-75XH950

profile.country.PL.title
hipis_1
Poszukiwacz

Brak sortowania i wyszukiwania kanałów telewizyjnych w KD-75XH950

Witam.

Podłączyłem antenę telewizji satelitarnej kablem bezpośrednio to telewizora i korzystam z jego tunera. TV znalazł z 1,5 tys. programów, niestety bardzo dużo kodowanych. Niestety telewizor nie ma ani sortowania ani nawet wyszukiwania kanału po nazwie. Latam w górę i w dół listy szukając kanału za kanałem. Wsparcie SONY zaproponowało mi jakiś program do sortowania programów na komputerze. To jest kpina. Jak będę chciał sprawdzić jutro czy jakiś kanał mam, to mam szukać go na komputerze a potem w telewizorze? Nie myślałem, że ktoś może wymyśleć tak debilny pomysł.

Jakieś sprawdzone rady?

5 ODPOW. 5
profile.country.PL.title
johnnoo
Użytkownik

Zapisujesz (eksportujesz) listę programów na pendrive potem na komputerze w dedykowanym programie sortujesz dowolnie programy i z powrotem importujesz z pendrive do telewizora.

profile.country.PL.title
hipis_1
Poszukiwacz

Taaaa, a jak mam wyszukać w tv kanał który chcę obejrzeć a wcześniej go nie sortowałem? A jak mam sprawnie zebrać kanały niekodowane albo nie wyświetlać tych kodowanych? Obecnie muszę każdy wybrać, żeby zobaczyć czy jest kodowany czy nie. Przypominam, że tego jest ponad tysiąc i większość nazw nic mi nie mówi, ale to nie znaczy, że nie można tam znaleźć czegoś ciekawego np. sportu.

Rada z aplikacją może i jest dobra, ale do telewizji naziemnej, gdzie jest kilkadziesiąt kanałów.

Po prostu wrzucili do telewizora 3 tunery, a obsługę tego zrobili po macoszemu.

profile.country.PL.title
hipis_1
Poszukiwacz

Prosty przykład. Wyobraź sobie, że masz informacje, że kanał Jemen 2 nadaje mecz piłki nożnej, który Cię interesuje. Nie oglądałeś wcześniej tego kanału i nawet nie wiesz czy go masz. Teraz znajdź kanał Jemen 2 na liście 1500 kanałów.

Sortowanie jedno, wyszukiwanie drugie.

profile.country.PL.title
johnnoo
Użytkownik

W programie Sony Channel Editor jest wyszukiwarka programów po nazwie. Z drugiej strony aby stwierdzić które programy nadają się to oglądania i tak musiałbyś ręcznie przejrzeć wszystkie kanały i zapisać sobie te które cię interesują bo podejrzewam, że z 1500 programów jest tego max. 10% i następnie odpowiednio posortować.

profile.country.PL.title
hipis_1
Poszukiwacz

Podjąłęm próbę przejrzenia, pobieżnie z racji ilości kanałów, i posortowania. Da się to jednak zrobić w telewizorze, ale niestety za każdym razem trzeba wejść głębiej do menu w Edycję listy kanałów.  Nie da się niestety będąc w menu gdzie jest sortowanie podglądać obraz z telewizora i zmieniać kanały, więc po przesunięciu jednego czy kilku kanałów (da się zaznaczyć większą ilość) trzeba wyjść z menu i powtarzać procedurę od początku, co znacznie wszystko wydłuża. Chyba, że ktoś zna większość kanałów z nazwy i wie co oferują bez ich podglądu.