Witam,
Może ktoś pomoże. Mam dziwny problem z moim Oledem. TV działał 22 miesiące bez najmniejszego problemu i byłem bardzo z niego zadowolony.
20 października po włączeniu telewizora po prawej stronie ekranu miałem mega gruby czarny pionowy pas, taki rozmazany. Spanikowałem, uruchomiłem odświeżanie ekranu i po godzinie wszystko było ok, obraz czysty. Przełączyłem TV do oddzielnego gniazda elektrycznego bo wcześniej był podłączony do jednego źródła razem z konsolami PS5, XSX, ładowarkami do padów PDP, routerem, modemem i lampką.
Wczoraj tj. 5.11 robiłem porządek w kablach, wymieniłem listwy i zabrakło mi miejsca na jedną z ładowarek PDP i podłączyłem ją do tego samego gniazdka co TV. Wieczorem włączyłem TV i co widzę? pionowe, ukośne i poziome pasy! Odłączyłem ładowarkę, uruchomiłem czyszczenie ekranu i znowu wszystko wróciło do normy. Dodam jeszcze, że za każdym razem jak to się działo to wcześniej działała aplikacja TVP VOD i ona ma taki mankament, że nie zawsze prosi o zamknięcie, tylko wychodzi i działa w tle. NIe mam pojęcia o co w tym chodzi. Czy matryca pada, elektronika? A może to jest wina aplikacji albo tej ładowarki do padów? TV jest jeszcze na gwarancji do stycznia.