anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Bravia KD-49XD7005 problem z jakością filmów

profile.country.PL.title
Moller
Poszukiwacz

Bravia KD-49XD7005 problem z jakością filmów

Od 2 miesięcy jestem posiadaczem TV bravia z androidem

i co rusz to jakieś problemy:

1) Problem z przesyłaniem filmów a w zasadzie to z ich jakością, w telefonie odpalam aplikację "zdjęcia google" i pojawia się ikonka przesyłania strumieniowego na TV. Po jej kliknięciu zdjęcia wyglądają Ok natomiast filmy to "pikseloza" zarówno te w full HD jak i 4K. Mam na myśli krótkie filmiki kręcone telefonem. Próbowałem z kilku telefonów zarówno iPhone7 jak i huawei p9lite.

Jak rozwiązać taki problem? Są gdzieś do tego ustawienia ? Dodam że wszystkie urzadzenia (TV, router, telefon) działają w standardzie wifi N więc wolnego transferu nie przewiduje.

2)Kopia lustrzana ekranu - masakra. Rozumiem że działa po połaczeniu WiFi direct.

Rozumiem połączenie że WiFi direct rozłącza podstawowe połączenie wifi w TV i aktywowane jest po właczeniu aplikacji kopii lustrzanej. Telefon się łaczy tv go zozpoznaje i łączy i łaczy i łaczy... za którymś podejściem udało się połączyć z telefonem huawei p9 lite, z iphonem7 sobie nie poradził, z laptopem asus też nie...

3)Temat dla nieświadomyś... te wersje TV nie są kompatybilne z kontrolerami dualshock 4 w wersji V2. Jeśli otym nie wiecie to uprzedzam zanim ktoś dokupi nowy kontroler w sklepie ( a takie są obecnie dostępne) do nowego telewizora. Firma sony "wypuszcza" nowy telewizor który nie jest kompatybilny z nowym kontrolerem sony.

1 ODPOWIEDŹ 1
profile.country.PL.title
Sony_Poland_Team
Community Team

Dziękujemy za zapytanie na naszym forum.

Prosimy o zgłoszenie problemów do naszego Działu Technicznego http://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email?cat=televisions-projectors-lcd-tvs.

Pozdrawiamy, zespół Sony