Podziel się wrażeniami!
Witam,
w związku, iż nie znalazłem odpowiedzi ani w instrukcji obłsugi, ani online bardzo proszę o pomoc w poniższym temacie. Mianowicie chodzi o przycisk "mikrofonu" na pilocie Android TV.
Wcześniej po kliknięciu przycisku do sterowania głosem oglądając np. YouTube filmik ściszał się i po wybraniu włączał w normalnej głośności.
Natomiast dzisiaj zauważyłem, że po kliknięciu przycisku z mikrofonem na pilocie i wyświetlonej komendzie "słucham..." załącza się funkcja MUTE i dźwięk zostaje wyłączony - dopiero odblokowanie przyciskiem mute lub + na VOLUME załącza dźwięk.
Wygląda tak, jakby aktywowała się jakaś funkcja przy której po kliknięciu tego przycisku z mikrofonem dźwięk był wyłączany (MUTE).
W jaki sposób powrócić do wcześniejszego ustawienia?
Próbowałem przytrzymywać przycisk przez np. 5 sek. i nic. Widocznie przypadkowo coś wcześniej jakąś kombinacją aktywowałem, że teraz wyłącza się dźwięk całkowicie przy kliknięciu "sterowania głosem".
Bardzo proszę o support w powyższym temacie.
Z góry dziękuję...
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Witam,
problem rozwiązany. Okazał się błąd/bug software'owy.
Pomogło wyczyszczenie pamięci podręcznej i "miękki" reset (przytrzymanie przycisku power - zielonego - przez ponad 5 sek.). Nastąpił restar i wszystko wróciło do normy.
Metoda prób i błędów zadziałała.
Temat zamykam.
Pozdrawiam,
Rafał
Witam,
problem rozwiązany. Okazał się błąd/bug software'owy.
Pomogło wyczyszczenie pamięci podręcznej i "miękki" reset (przytrzymanie przycisku power - zielonego - przez ponad 5 sek.). Nastąpił restar i wszystko wróciło do normy.
Metoda prób i błędów zadziałała.
Temat zamykam.
Pozdrawiam,
Rafał