Podziel się wrażeniami!
Siemka! Moje pytanie brzmi... Czy orientuje się ktoś z Was, które modele z 2019 roku posiadają pełne wsparcie dla wejścia HDMI 2.1 w kontekście nowego PS5(nigdzie nie mogę dostać info), bo jak się okazuje w modelach z 2020 roku flagowy i droższy model XH95 tego portu nie posiada a XH90 już tak, więc sytuacja o tyle śmieszna , że kupując teoretycznie słabszy model otrzymuje sie większe możliwości w kontekście konsoli, dzwine to troche i nie logiczne dla mnie... Wszyscy, którzy bedą chcieli w pełni skorzystać z możliwości PS5 i portu HDMI 2.1 bedą zmuszeni w 2021 roku pokupować nowe TV?
Witam,
Żaden model z 2019 r nie ma pełnego wsparcia dla wersji 2.1. To wsparcie rzeczywiście jest w XH90. Model XH95 jest wyposażony w HDMI 2.1 z funkcjonalnością eARC. Pomimo braku pełnego wsparcia dla HDMI 2.1 model XH95 w trybie Gra uzyskuje bardzo dobry wynik najważniejszego parametru dla graczy – input lag 19 ms. Ponadto, jak w większości telewizorów Sony, wyposażony jest również w tryb automatycznego przełączania się w tryb GRA , najlepszego dla gier. Jest to podobna funkcja do technologii ALLM występującej w standardzie HDMI 2.1
W pozostałych kwestiach związanych z PS5 skontaktuj się z: https://www.playstation.com/pl-pl/get-help/#!/
Pozdrawiam
Witam,
Poniżej artykuł o TV Sony dla Pay Station 5:
Pozdrawiam
A czy Hdmi 2.1 dzieki oprogramowaniu może uzyskać pełna funkcjonalność? Czy to nie taki rodzaj wejscia? Nie znam sie na tym ale chciałem kupić ten model tv. Niemniej skoro Sony ma w poważaniu model xh95 i mam nie pograć w 4k 120 fps to rezygnuje