anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Ja połączyć wbudowany chromecast z asystentem Google?

profile.country.PL.title
Mopato
Użytkownik

Ja połączyć wbudowany chromecast z asystentem Google?

Jak wyszukać w asystencie Google w telefonie telewizor Sony xf9005? W instrukcji pisze żeby włączyć w telewizorze chromecast i asystent go znajdzie, problem jak go włączć? Teoretycznie włączony jest cały czas ale chodzi o jego stronę główną a tego już nie idzie zrobić. Proszę o pomoc. 

Tagi (2)
3 ODPOW. 3
profile.country.PL.title
Ekspert_Sony
Community Team

Dzień dobry,

Google Asystent nie działa jeszcze w języku polskim na TV. W takim wypadku może być problem z komunikacją. Natomiast funkcja będzie z pewnością działać, jeżeli ustawisz język angielski zarówno w TV, jak i smartfonie. Jednak w pierwszej kolejności polecam ściągnąć Google HOME - jest to aplikacja do zarządzania całym smart home (można tam dodać również TV).

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
Mopato
Użytkownik

W Google home widzi tv(mogę przesłać np. Kopie obrazu) ale asystent nie wykrywa tv. 

profile.country.PL.title
Ekspert_Sony
Community Team

Aby połączyć telewizor i smartfon na zasadach Google Asystent przede wszystkim muszą być spełnione odpowiednie warunki:

• telewizor musi pracować na androidzie 8 (Oreo).
    Większość serii XF9005 pracuje jeszcze na androidzie w wersji 7, a aktualizacja do 8 będzie niebawem.
    Wersję systemu można znaleźć wchodząc na telewizorze w: Home -> Ustawienia -> Informacje -> Wersja
  • Połączyć urządzenia w aplikacji Google Home
  • Zmienić język TV na angielski/hiszpański/francuski/niemiecki/włoski. Tak samo musi być w telefonie.