anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Jaki pad do KD-55xg8096 (2019) ?

profile.country.PL.title
magdalena33333
Nowicjusz

Jaki pad do KD-55xg8096 (2019) ?

Witam, 

kupiłam TV z androidem jak w temacie, póki co odłożyłam zakup konsoli, tak więc chciałabym kupić pada, by obsługiwał gry dostępne w  Google Store, takie proste głownie dla dzieci. Czy ktoś ma już aktualne informacje co do dualshock 4 v2 do PS4? Bo jakiś czas temu podobno nie był kompatybilny. ????

3 ODPOW. 3
profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

W tym temacie nie wiele się zmieniło tzn. nadal nie ma oficjalnej informacji które Dualshock V1 lub V2 współpracują z którymi modelami TV oraz wersjami Androida. Dlatego proponuję zakup Dualshock poprzez internet (zakupy na odległość) i sprawdzenie osobiście czy będzie działał ze swoim modelem TV. Jak nie to zwrócenie i odstąpienie go zgodnie z obowiązującym prawem.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
lasus33
Użytkownik

Cześć. Mam pytanie jak ten telewizor sprawuje się wieczorem, przy zgaszonym świetle, bo czytałem że ma matrycę ips, więc słabiej świeci. Chcę kupić ale zastanawia mnie jakości obrazu. Pozdrawiam. 

profile.country.GB.title
mr_knowshow
Poszukiwacz

Cześć,

Ja uważam, że nie ma czegoś takiego jak "IPS to nie bo słabo świeci". Jest po prostu inny i znając jego wady i zalety podejmujesz świadomy wybór.

IPS ma to do siebie, że niestety nie osiągnie takiego kontrastu jak tv z matrycami VA. Choć jeżeli chodzi o Sony to i  tak z tych matryc są w stanie wykrzesać trochę więcej niż konkurencja na krawędziówce.

Tam gdzie będzie dużo czerni, albo film w formacie 21:9 obraz będzie szary. 

Natomiast jeśli zależy Ci na kątach widzenia, np. masz dużą rodzinę czy chociażby fotel z boku tv w którym często siedzisz, czy chociażby zazwyczaj oglądasz w dzień (wtedy ten brak kontrastu nie razi w oczy) zdecydowanie lepiej sprawdzi się IPS. Matryce VA mają bardzo dużą degradację kolorów pod kątami, no chyba, że X-Wide Angle ale to inna historia.

Reasumując zależy kiedy zazwyczaj oglądasz. Jeśli wieczorami i głównie filmy to ja postawiłbym na matryce VA.

Jeśli oglądasz za dnia wydarzenia sportowe i telewizję to moim zdaniem IPS będzie lepszy.

Jak często oglądasz w większym gronie to IPS również lepiej sie sprawdzi. Pamiętaj, że matryca VA dostarczy najlepszych wrażeń siedząc bezpośrednio na wprost TV.

Jeśli chodzi o IPS: to tak jak mówisz 55XG8096

Jeśli chodzi o VA: to może uda Ci się wyrwać jeszcze gdzieś 55XF70(05)/(96) i do tego jakiegoś boxa z Androidem. :wink: