Podziel się wrażeniami!
Dzień dobry
Przymierzam się do zakupu TV a dokładnie modelu KD-49XF8596. W specyfikacji widnieje info że ten model posiada podwójny tuner DVBT.
W związku z tym mam pytanie czy podwójny tuner DVBT w tym modelu będzie umożliwiał mi jednocześnie nagrywanie i oglądanie TV (na tym samym albo innym MUX-ie)? W pudełkowych tunerach DVBT taka opcja nie jest niczym nadzwyczajnym.
Ten model jako jeden z niewielu na rynku (poza Samsungami) posiada info o czymś takim choć w salonach nikt nie był w stanie mi tego potwierdzić.
@zi.danJest jeszcze jedno rozwiązane. Można zainstalować aplikację z kanałami telewizyjnymi. Wtedy podczas nagrywania oglądasz inny program poprzez aplikację.
XE9305, który jest opisany jako dwa tunery DVB-S, DVB-C i DVB-T/2 może nagrywać kanał z jednego multipleksu, a wyświetlać z innego dla DVB-S i DVB-C (o ile jest to FTA albo modul CI+ jest wielostrumieniowy i operator nie zabezpiecza treści przed nagraniem).
Sprawdzę jeszcze dzisiaj dla pewności, jak to wygląda dla DVB-T, ale nie widzę powodu, żeby było inaczej.