Podziel się wrażeniami!
Strasznie te telewizory skomplikowane !
Kiedyś to się włączało i działało do końca życia telewizora
W pilocie przestał działać mikrofon ! RMF-TX611E
Przywróciłem ustawienie fabryczne, odłączyłem baterie w pilocie i nadal nic.
"Automatyczna kalibracja akustyczna" nie działała dostawałem komunikat ze nie można sie połączyć z mikrofonem w pilocie. I jakaś sugestia aby skorzystać z Bluetooth.
Co ma Bluetooth do pilota ? A to się okazuje że ma ! Testowałem słuchawki BT a potem wyłączyłem BT i nie przeczytałem komunikatu 😞
Strasznie te telewizory skomplikowane !
Dzień dobry, zapytałam o poradę kolegów z Supportu, damy znać, jeśli będzie odpowiedź. A czy kontaktowałeś się już z dziełem wsparcia osobiście w tej sprawie?
Pozdrawiam, Agnieszka_J
Problem rozwiązałem sam !
Aby działał mikrofon w pilocie nie można wyłączyć Bluetooth w ustawieniach telewizora.
Przez przypadek wyłączyłem Bluetooth co zaowocowało problemem z Mikrofonem
Dokładnie, otrzymaliśmy odpowiedź, że Bluetooth musi być włączony Dobrze, że sobie poradziłeś, dzięki. Poniżej treść:
Wyszukiwanie głosowe w pilotach działa za pomocą połączenia Bluetooth. W przypadku, gdy wyszukiwanie głosowe nie działa, należy:
- wymienić baterie - przy baterii poniżej 20% wyszukiwanie głosowe może funkcjonować przy jednoczesnym działaniu innych przycisków
- sprawdzić czy telewizor ma połączenie z Internetem
- zresetować pilot - wyjąć baterie, wcisnąć przycisk włączania przez 3 s, włożyć baterie
- zaaktualizować oprogramowanie telewizora do najnowszej wersji: https://bit.ly/3gK8vMJ