Podziel się wrażeniami!
Witam.
Mam pytanie -Nerwujące jest ten tryb 3D poprostu niema go w opcjach na pilocie .
Mój Tcl chiński miał go na pilocie i działał bezbłędnie..Jak go uruchomić wiem że jest w opcjach w Meni ,ale jak właczam film to niema możliwości go uruchomić i właczyć tryb 3D aby obraz był normalny bo sa rózne dwa tryby 3D obok siebie i góra i dól.Jak film leci to z poziomu meni telewizora 3D mam wyłączone.
Ciekawa sprawa ze nie wszystkie wejscia Hdmi obsluguja 3D, trzeba szukac u mnie na 2 tvbox idzie na na 4 nie.
Witam. Odświeżę temat. Telewizor kupiłem w listopadzie roku ubiegłego. Początkowo podczas odtwarzania filmu w 3D z aplikacji, np.VLC, ARCHOS, PLEX, KODI, można było pokombinować i uruchomić tryb 3D. Teraz, po kolejnych aktualizacjach ta możliwość znikła na dobre. Zastanawiam się, czy taki stan rzeczy spowodowany przez SONY jest zgodny z prawem, które mam jako konsument - nabywca produktu za prawie 6 tys.zł.? Chodzi mi o to, że jako zwykły nabywca produktu nie zostałem poinformowany w momencie zakupu telewizora o przeróżnych ograniczeniach jakie napotkam w użytkowaniu tego sprzętu. Nie przyszło mi nawet do głowy, że kupując telewizor z opcją 3D, nie będę mógł swobodnie z tej opcji korzystać. Może jestem niedostatecznie obeznany z prawami i zasadami obowiązującymi producentów, ale jestem przekonany, że informowanie klienta o ograniczeniach sprzętu jest obowiązkiem sprzedawcy - producenta. Może wobec tego, że nie zostałem w momencie zakupu dostatecznie poinformowany warto by podjąć jakieś kroki prawne? Ciekaw jestem co sądzą o tym bardziej doświadczeni Forumowicze?
Można prosić na PW link,plik z tym filmem co chce Pan uruchomić w 3d? Wymienione aplikacje są firm trzecich i raczej do nich trzeba pisać że nie działa. apk firmowa od Sony chyba poprawnie odtwarza 3d? Ten format testowałem na YT i oryginalnych BD w 3d np Avatar. Nie pobieralem pirata do testów 3d.
KODI był preinstalowany na tv a 3d nie można uruchomić
Ja nie potrafię podać linka do tego filmu, bo tu nie chodzi o jakiś jeden film. Po prostu - włączam KODI (zainstalowałem go z pańskiego polecenia zresztą, p. "Martbis" i dzięki panu za to), wybieram filmy 3D np. z MRKnow, wybieram np. film "Hotel Transylwania" w 3D, film się uruchamia (obraz nad i pod) i .....dalej nic. Mam podwójny obraz "nad i pod", w Menu KODI są odpowiednie opcje uruchomienia trybu 3D, ale co z tego, kiedy nie można włączyć trybu 3D w telewizorze! W "Actions menu" brak jest trybu ustawień obrazu 3D, która to opcja kiedyś była. Mało tego, kedyś można było wejść w "Ustawienia główne" i tam włączyć tryb 3D. Teraz tę możliwość także usunięto. To jest, moim zdaniem bardzo nie w porządku ze strony producenta. Jest to, w moim odczuciu, rodzaj ograniczenia swobody konsumenta, a to "brzydko pachnia", Szanowne SONY!
Cześć dzięki będe musiał sprawdzić ale do tego potzrebny będzie palyer taki jaki masz ..pozdrawiam.
Cześć dokłanie masz rację ,mój dawny tcl 49 -wszystko działało idealnie ....pozdrawiam
Cześć. Dzięki że się odezwałeś "cukero71". Ja jestem obecnie w trakcie korespondowania z BOK-iem SONY na ten temat. Zobaczę co z tego wyniknie? A tak w ogóle, to ze strony zwykłego klienta - laika w sprawach nowoczesnych telewizorów czuję się wpuszczony w maliny. Skąd miałem uzyskać informację, że np. oglądanie filmów w 3D na tym telewizorze wiąże się z jakimiś ograniczeniami. Dla mnie po prostu - telewizor 3D ma odtwarzać materiały z tą opcją i koniec. No chyba, że materiał jest źle nagrany. Również możliwość nagrywania na HDD tylko z wbudowanych tunerów pozostawała dla mnie tajemnicą. I po co wobec tego mam kablówkę skoro nic nie mogę z niej nagrać? A przecież współczesne dekodery kablówek łączone są z telewizorem poprzez HDMI. A poza tym jaki to sygnał i skąd mogę dostarczyć do tunera wbudowanego w telewizorze? Pozdrawiam.
Włączanie trybu 3D jest pod przyciskiem Action Menu. Lecz możesz sobie kolego darować szukanie. Obraz 3D jest tragiczny. Na żadnym telewizorze ani nawet na ekranie kinowym nie widziałem gorszego efektu a ten model TV jest z 2015r.!!! Funkcja 3D prawdopodobnie została wliczona w cenę, ale nie działa. To nie w porządku.
Witam. Właśnie chodzi mi o to, że w "Actions Menu" nie ma obecnie możliwości włączenia trybu 3D dla aplikacji, poza fabrycznym Video i chyba YouTube. A wcześniej była taka możliwość - wprawdzie wymagała trochę kombinacji, ale była! Teraz SONY tę możliwość wyłączyło, powodując duże ograniczenie możliwości użycia trybu 3D. To jest bardzo nie w porządku!