Podziel się wrażeniami!
Witajcie,
po zainstalowaniu androida marshmallow telewizor notorycznie się resetuje nawet kilka razy dziennie i to w zupełnie losowym momencie. Czy ma ktoś podobny problem z tym telewizorem po ostatniej dużej aktualizacji? Telewizor Sony KD-55XD8505, choć podejrzewam że to bardziej wina nieudanej poprawki niż tego konkretnego modelu tv.
Co do samej aktualizacji, to liczyłem na bardziej sensowne poprawki, niż grafika paska od głośności i pogmeranie w grafice tła głównego menu. Wolałbym żeby np w GUIDE szło przerzucać strony z programem o całą stronę (są przecież wolne niewykorzystane kolorowe przyciski) a nie męczyć się po jednej pozycji. Sortowanie programów przy dostrajaniu stacji to też porażka. Ja rozumiem że to nowa technologia, ale już nie aż tak nowa, no i jak można towar, który kosztuje 5 tys oddawać w testy użytkownikom? Płacimy za to żeby być króliczkami doświadczalnymi. Kpina. Od lat kupowałem produkty sony i mam ich w domu sporo, ale wygląda na to, że po przygodzie z tym modelem firmie sony już nie zaufam.
Dziękujemy za zapytanie.
W powyższym przypadku sugerujemy kontakt z Autoryzowanym Serwisem Sony bądź zgłoszenie problemu bezpośrednio pomocy technicznej przez formularz na stronie http://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email.
Pozdrawiamy, zespół Sony
LOL - i oni to naprawią. Serio? Tak wiem sony_poland, musicie tak odpisywać na każdy post. Taki prikaz.
Nie bez powodu w oficjalnym komunikacie sony przynało się, że aktualizacja jest delikatnie mówiąc nieudana i ją wstrzymują. Zwyczajnie dałem się nabić w butelkę. Nigdy więcej tv z androidem od sony.
kd-55xd8509
mam ten sam peoblem po instalacji 6.0. restarty w dowolnym momecie
dodatkowo zwykle sciszanie i podglasnianie laguje
dodatkowo zacina przy starcie filmow na netflix
przed instalacja nie bylo zadnego z wymienionych problemow
jak powrocic do wczesniejszych ustawien?
Michal
Witam,
Proponuję na początek powrót do ustawień fabrycznych - wiele osób na NAszym forum miało podobne problemy i zasadniczo reset do ustawień fabrycznych pomaga.
Co do aktualizacji - cofnąć się nie da.
Pozdrawiam
djrychu napisali:Witam,
Proponuję na początek powrót do ustawień fabrycznych - wiele osób na NAszym forum miało podobne problemy i zasadniczo reset do ustawień fabrycznych pomaga.
Co do aktualizacji - cofnąć się nie da.
Pozdrawiam
Niestety to nie działa. Mam ten sam problem w serii 9305, wymiana płyty głównej też nic nie dała.
Na android 5 nie było takich restartów, a na obu 6 jest.
Witam,
Skoro nastąpiła wymiana płyty przez serwis i dalej to samo to wina oprogramowania. Pozostaje zgłosić to do supportu i czekać aż to poprawią w nowej aktualizacji.
Pozdrawiam
Mam ten sam problem. Ponadto po właczeniu ostatnio zamiast TV pojawia mi się menedzer plików zainstalowany przez google play. USB nie widzi mi pendrivea 64 GB ADATA ( wczesniej widział ) ale odpalony ES EKSPLORATOR już widzi tego pendrivea. Inne pamięci oraz dysk TOSHIBA widzi normalnie.
Witam,
Mam ten model tv od tygodnia. Czy można już go bezpiecznie zaktualizowć, a przede wszystkim nie bedę miał kłopotów związanych z restarowaniem oodbiornika czy pogorszeniem jakości obrazu.
NIE ! ! ! czekaj do nastepnej aktualizacji bo ta JEST NIEDOPRACOWANA !