anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KD-55XD9305 filmy z USB 3D Bluray m2ts ssif mvc

profile.country.PL.title
Bartas64
Poszukiwacz

KD-55XD9305 filmy z USB 3D Bluray m2ts ssif mvc

Witam wszystkich,
od miesiąca jestem posiadaczem xd93 55' pomijając niektóre rzeczy które podnoszą mi ciśnienie, mam problem z płynnym odtwarzaniem plików 3D w formacie m2ts (full hd, nie side by side) poprzez usb. Mianowicie film startuje, niby wszystko elegancko na pierwszy rzut oka, TV automatycznie przełącza się w tryb 3D, ale co 35-40sek przytnie na sekunde-dwie, testowałem juz kilka filmów i w każdym jest to samo. Dodam że na moim 4 letnim budżetowym samsungu film chodzi bez najmniejszego problemu, a telewizor sony z wyższej pólki za 8k nie daje rady (???). Może mój egzemplarz jest jakiś wadliwy, czy mógłby ktoś sprawdzić u siebie czy też występuje ten problem, poniżej daje linka do minutowego wycinka filmu:
https://megawrzuta.pl/download/0d4a6f61fc1e308bf80c7ef516b15572.html
Pozdrawiam

Tagi (6)
7 ODPOW. 7
profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

Jakiego odtwarzacza używasz tego z TV ? Po drugie spróbuj zmienić nośnik na jakiś szybszy tyle mi do głowy przychodzi mam wersję 65" ale nie zauważyłem takiego problemu.

profile.country.PL.title
matrbis
Użytkownik

Po pierwsze i dla mnie mało istotne,ale to plik pewnie pobrany z netu nielegalny. Nie zawsze kopie są dobre. Co do przyciec, to ;a- jaki nośnik (USB może być hdd,pendriva,SD,smartphona, tablet) istotna sprawa. Jaki odtwarzacz? No i umieść próbkę nagrania na YT, bo pobierać z serwera na komputer niespodzianki (może) nie jestem chętny.

profile.country.PL.title
Bartas64
Poszukiwacz

Nośnik nie ma znaczenia, podpinałem pendriva usb3.0 i hdd, to samo w każdym przypadku, przez DLNA też przycina regularnie. Mam oryginalne płyty, zripowałem je bo wole mieć całą biblioteke filmów na dysku. Na poprzednim TV wszystko śmigało bez żadnyh zacięć. Plik jest w formacie m2ts z dwoma strumieniami (h264 i mvc) na lewe i prawe oko w fhd (to nie jest sbs gdzie jest połowa rozdzielczości) na yotube raczej nie da rady wrzucić w tym formacie. Pliki MKV SBS w 3d chodzą dobrze ale to już nie ta jakość. Używam aplikacji co jest w TV zainstalowana do video.

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

poszukaj w sklepie play odtwarzacza,który obrabia 3D i porównaj.MX Player jest fajny w zasadzie to każdy pewnie odtworzy przestawiasz tylko pewnie w TV sbs albo nad i pod.Do tego kolegi "legalnego" :slight_smile: człowiek wyraźnie pisze o jakie formaty mu chodzi widziałeś coś w sieci m2ts ssif mvc czy tylko mkv.

profile.country.PL.title
Bartas64
Poszukiwacz

próbowałem różnych odtwarzaczy, i tak naprawde rusza tylko ten "główny"

kodi - nie rozpoznaje i nawet nie rusza, otwiera bez problemu m2ts z pojedyńczym strumieniem bez danych różnicowych na drugie oko

mx player, vlc, archos - rusza m2ts 3d ale wyświetla tylko w 2d i nie mogę przełączyć na 3d

tylko apka od sony prawidłowo rozpoznaje i odczytuje, gdyby nie te przycięcia...

w tym pliku który umieściłem przycięcie ma miejsce tak w 37sekundzie, drugiego nie ma bo filmik za krótki heh

w filmach to tak regularnie co 35-40sek

profile.country.PL.title
matrbis
Użytkownik

Lubie proste rozwiązania. Mam BR i wkładając płytę 3d śmiga aż miło. Jakość między super kopią z sieci a płytą jest ogromna,obraz przeważnie na lekki plus,  ale za to dźwięk to czasami przepaść na korzyść płyty.

Wpisując w Google ten podany format widać wiele zapytań i problemy na wielu sprzetach i systemach.

profile.country.PL.title
Bartas64
Poszukiwacz

A ja lubie jeszcze prostsze rozwiązania. Podłączam dysk i mam 50 filmów albo więcej do wyboru. Jeśli chodzi o jakość, format o którym napisałem to strumień video m2ts (+3d z katalogu ssif) z wszystkimi sciezkami dzwiekowymi zgrany prosto z płyty bluraya bez żadnych konwersji. Więc jakość jest identyczna jak z płyty (nie mam tylko menu początkowego). Szukając w google nic sensownego nie ma, a na innych sprzętach np. samsung nie ma z tym najmniejszego problemu -wiem bo sam mam jeszcze stary tv i tam chodzi elegancko.

Dzisiaj wziąłem pendrive i podjechałem do sklepu gdzie zakupiłem TV, sprawdziliśmy na modelu xd93 '65 i jest dokładnie to samo co u mnie, te same przycinki w tych samych przedziałach czasowych. Problem leży w kodekach, sofcie (?). Poczekam na aktualizację systemu do marshmallow może to coś zmieni, jeśli nie to będę zmuszony "odkopać" z piwnicy swój stary odtwarzacz BR i karton płyt do niego...