anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KD-55XE8577 - nieudane nagrywania na HDD

profile.country.PL.title
prkuach
Poszukiwacz

KD-55XE8577 - nieudane nagrywania na HDD

Ostatnio zdarzają mi się czesto niepowodzenia nagrywania na HDD z timerem. W 1/3 przypadków dochodzi do nagrania a w 2/3 jest komunikat "nagrywanie przerwane. Brak podłaczonego zarejestrowanego dysky HDD lub wystąpił problem z dyskiem". Jak robię daignostykę dysku to wszystko jest OK - zresztą 1/3 z zadań timere nagrywa. O co chodzi? Dysk jest 500 GB

Tagi (1)
4 ODPOW. 4
profile.country.PL.title
Sony_Poland_Team
Community Team

Sugerujemy kontakt z serwisem lub przeszukanie naszego forum

profile.country.PL.title
wolfmar
Użytkownik

Mam podobnie, może proporcje inne (80% ok, 20% błędy)... ale nawet kiedy jest komunikat o błędzie nagrania to czasem nagranie jest OK. Dysk 500 MB sprawny, nie ma kolizji czasów nagrań.

Sony, mam prośbę: zanim zasugerujecie przeszukanie forum  to zakładając że wiecie o istnieniu takiego wątku podajcie proszę od razu linka :wink:

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

@prkuach zgłosiłem Twój problem do supportu - oto ich odpowiedź:

Proszę upewnić się, że klient korzysta z dysku twardego HDD, a nie SSD (które nie gwarantują poprawnej współpracy). Dodatkowo proszę o informację jaka jest zainstalowana wersja oprogramowania telewizora oraz jaki dokładnie dysk jest podłączany (model). Od strony telewizora mogę zalecić wyczyszczenie pamięci podręcznej telewizora poprzez HOME - Ustawienia - Pamięć i resetowanie - Współdzielona pamięć - Pamięć podręczna.

Mogą być dwa powody opisanej sytuacji:

- błędy oprogramowania, które mogą być wyeliminowane przez czyszczenie pamięci podręcznej,

- niepełna kompatybilność telewizora z dyskiem.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
prkuach
Poszukiwacz

wymieniłem dysk HDD na SSD - na razie nagrywa bez błedów. Poprzedni HDD był 500 GB, miał kilka lat, moze był za stary i za wolny ? Nie wiem. Obecnie SSD działa.