Podziel się wrażeniami!
Dzień dobry.
Mam taki problem z nowo zakupionym TV. Napisałem o tym do SONY, ale nie spodziewam się odpowiedzi w tym roku. Może ktoś spotkał się z podobnym problemem?
Po włączeniu TV (na zimno - tj. po dłuższym wyłączeniu) brak obrazu za to słychać normalnie dźwięk. Telewizor normalnie "reaguje" na komendy pilota, jednak ekran jest czarny. Po kilku minutach ekran włącza się (ostatnio jak zmierzyłem to 12 minut mu to zajeło). Jak już się włączy, to działa jak powinien. Dzieje się to tylko na "zimnym" uruchomieniu. Odłączenie TV od sieci energetycznej na ponad minutę nie przynosi rezultatu. Pod TV podłączony jest tylko PC kablem HDMI (high speed). Objaw ten nie występował z początku, pojawił się po jakimś czasie. Zrobiłem "przywracanie ustawień fabrycznych" ale bez zmian. Zainstalowane jest najnowsze oprogramowanie ze strony Sony (Android wersja 6.3632.0523EUA)
TV jest na gwarancji, wiec pewnie zgłoszę usterkę, ale nie uśmiecha mi się czekanie miesiąca na naprawę, wiec może jakieś porady?
Witam,
Sugeruję skontaktować się z autoryzowanym serwisem, gdzie przeprowadzą kompleksową analizę problemu i zaproponują rozwiązanie. Najbliższy serwis możesz znaleźć tu: https://locator.sony/pl_PL/servicecenters/?zoom=5&latitude=52.16045&longitude=19.33594
Pozdrawiam