Podziel się wrażeniami!
Witam,
Telewizor kupiony 4.12.2020 i już 2x się zrestartował bez powodu.
Podłączony do dekodera Orange nagle ekran robi się ciemny i po kilkudziesięciu sekundach sie rebootuje.
Proszę o konkretną odpowiedź bez sugestii typu reset urządzenia bo nic na nim nie robiłem tylko włączyłem do prądu na kilka godzin więc raczej nie ma co resetować.
1. Czy to znana wada sprzętu / oprogramowania?
2. Jeśli nie to jakie informacje Panstwo potrzebują by zdiagnozować usterkę (resetewanie racze zatraca takie informacje i nie jest rozwiazaniem problemu tylko jego maskowaniem)
Bogdan
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
U mnie (jestem autorem tego wątku) też spokój od akcji jakie podjąłem - wszystko w historii wątku.
Po wgraniu najnowszego firmware zauważyłem restarty na XF90 (XF9005).
Może system się wiesza na zakłóceniach w dostępie do internetu-dawaliście stałe IP w TV ?
U mnie były zwiechy na Netflixie -po w/w jak ręką odjął...
U mnie po ostatniej aktualizacji tv działa bardzo stabilnie nie ma już problemów z restartami.
Mam pytanie do tych z Panstwa, którzy zaktualizwali oprogramowanie do wersji 6.0466 z dnia 24-02-2021.
Czy wszystko działą Wam stabilnie?
Zastanawiam się czy zaktualizowac oprogramowanie bo moje aktualne z listopada 2020 działa poprawnie.
W moim tv działa wszystko poprawnie brak restartów
Potwierdzam, nawet u mnie - po wgraniu najnowszego oprogramowania, problem restartów został wyeliminowany.
Ale nadal uważam, że należy się nam jakaś rekompensata, choćby w postaci jakiegoś vouchera na darmowego któregoś VOD'a... No ale to trzeba mieć klasę, a Sony z tego co zauważyłem jej nie ma.
Zrobilem dzis ugrade do wersji z lutego 2021. Na razie jest ok.
Chyba chodziło ci o update.