anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Kd-75XH9505. Wspolpraca z sounbarem i dekoderem ultrabox

profile.country.PL.title
rakucha89
Poszukiwacz

Kd-75XH9505. Wspolpraca z sounbarem i dekoderem ultrabox

Mam zestaw dekoder cyfra ultrabox+, tv   XH9505 i sounbar Focal Dimensions. Wszystko sparowane Bravia Sync. Jesli wylaczam zestaw pilotem od tv to wszystko jest ok. Jesli jednak wylacze pilotem od dekodera to pozniej przy ponownym wlaczeniu pilotem od dekodera nie ma glosu na soundbarze. Pomaga zmiana w ustawieniach tv dzwieku na glosnik tv i z powrotem na soundbar albo ‚poprawne’ wylaczenie calosci pilotem od tv i wlaczenie od nowa. Zaobserwowal ktos podobny problem? Zastanawiam sie czy wymiana soundbara na sony pomoze czy to wina np dekodera. Dziekuje

5 ODPOW. 5
profile.country.PL.title
Ekspert_Sony
Community Team

Witam,

wygląda to na problem z dekoderem. Sugeruję kontakt z dostawcą usług telewizyjnych w celu rozwiązania opisanego problemu.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
rakucha89
Poszukiwacz

Sprawdze problem z dostawca dekodera. Ale dodam jeszcze ze problem nie wystepuje gdy odepne soundbar. Tzn. moge wtedy wylaczac i wlaczac zestaw dekoder + TV za pomoca pilota od dekodera i dzwiek zawsze sie pojawia. Stad moje podejrzenie oto ze soundbar jest niekompatybilny.

profile.country.PL.title
Rudeboy_1987
Poszukiwacz

Nie znam rozwiązania Twojego problemu, ale polecam przejście na sterowanie wszystkim jednym pilotem od tv. Poprzez konfigurację dekodera która znajdziesz w menu możesz nauczyć pilota Twojego dekodera i wszystko masz w jednym pilocie. Tv ma bazę najpopularniejszych kablówek plus bazę dekoderów jeśli kablówka nie jest dużą o krajowym zasięgu. Ja mam małą "osiedlówkę", ale sprawdziłem jak nazywa się dekoder, wyszukałem go po nazwie i już - całe sterowanie w jednym eleganckim pilocie. Dodatkowo odkryłem, że mogę sterować dzięki temu kablówka przez aplikację w side view w tel i działa to tak, że tel wysyła sygnał do tv, ten do pilota, a pilot przez podczerwień do dekodera - niby skomplikowane, ale działa :slight_smile: 

profile.country.PL.title
rakucha89
Poszukiwacz

Swoja droga sterowanie dekoderem ultrabox cyfry dzialalo do czasu ostatniej aktualizacji firmwareu telewizora. Za nic nie moge ustawic zeby pilot sony obslugiwal dekoder np do zmiany kanalow.

profile.country.PL.title
gregorkross
Użytkownik

Witam

Posiada tv kd55xh9505 i soundbar sony ht-zf9 i też nie mogę sterować nim przez złącze hdmi arc muszę ręcznie włączać soundbar i nie ma sterowania pilotem tv. Powiedziano mi w serwisie sony że trzeba czekać na aktualizacje 🤔🤔🤔