Podziel się wrażeniami!
Witajcie,
ostatnio kilka problemów z TV jak w tytule, a mianowicie:
1. od pewnego czasu TV po włączeniu sam się wyłącza i restartuje (z pojawieniem się kolorowych kółek i napisu android na ekranie) - i dopiero po tej akcji można dalej oglądać,
2. TV sam włącza amplituner Yamahy RXV779 - czasami nawet w nocy, na kilka minut po czym się wyłącza, w ciągu dnia na opcji TUNER potrafi przełączyć apmli na AUDIO (i po tym ampli się wyłącza bo nie ma źródła na audio)
3. od tygodnia mam problem z oglądaniem aplikacji (m.in. Youtube, netflix) z dźwiękiem z ampli - tzn. TV po uruchomieniu aplikacji przełącza ampli w tryb audio i brak dźwięku, dźwięk idzie jedynie z głośników TV.
Ktoś miał podobne problemy i znalazł rozwiązanie?
Pierwszy problem to jeśli to nie jest kwestia aktualizacji to chyba serwis tylko.
Pozostałe wygląda na szeroko rozumiany problem konfiguracji TV-ampli. Samoczynne uruchamianie sie ampli często sie pojawia w postach. Może poczytaj wczesniejsze wątki i coś znajdziesz?
Moim zdaniem problemem jest soft.
Skoro TV chodzi przez 2 lata i nagle zaczyna się restartować i brak dźwięku to dla mnie ewidentnie problem z softem.
Amplituner nie miał zmienianych ustawień, jest cały czas podłączony do TV w ten sam sposób, przewody nie były ruszane. TV jest na stałe podłączony do oglądania netflixa czy youtube poprzez światłowód - wszystko chodziło bez zastrzeżeń.
Inne wątki przeszukałem, ale niestety nie ma rozwiązania.
Próbowałem też różnych konfiguracji w ustawieniach TV ale bez skutku.