anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Kd65xh9005 - dysk podpięty pod USB co kilka minut jest wybudzany przy wyłączonym telewizorze

profile.country.PL.title
MateuszMM
Poszukiwacz

Kd65xh9005 - dysk podpięty pod USB co kilka minut jest wybudzany przy wyłączonym telewizorze

Mój pierwszy napotkany problem w XH9005, ale mam nadzieje, że jest to do ustawienia tylko gdzie? TV wyłączony z pilota, a mimo to co jakiś czas uruchamiany jest dysk podpięty pod USB - jest to słyszalne i irytuje, po co telewizor wzbudza dysk skoro jest wyłączony od kilku godzin ? i to co około kilka minut. W poprzednim Samsungu nie miało to miejsca.
Mój telewizor wczoraj odebrałem i wczoraj wykonałem najnowszą aktualizacje.
Tagi (1)
9 ODPOW. 9
profile.country.PL.title
Ekspert_Sony
Community Team

Witam,

pod który port USB podpięty jest dysk? Jeżeli pod USB-2 w kolorze niebieskim, to spróbuj zmienić na inny, np. USB-1.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
MateuszMM
Poszukiwacz

Próbowałem na USB-1 i USB-2 tak samo. Dysk nie przechodzi w tryb uśpienia, cały czas pracuje. Może jest jakaś instrukcja jak deaktywować dysk albo np. bezpieczne wyłączenie dysku z pilota, z ustawień telewizora? Cokolwiek co mogłoby zniwelować niedogodność? Jeżeli nie ma innej opcji to po prostu będzie trzeba wyłączać dysk z kabla fizycznie.

profile.country.PL.title
iwaluk83
Poszukiwacz

Ja raz zapomniałem odpiąć dysk i kilka godzin po wyłączeniu tv zauważyłem, że dysk pracuje (świeci się dioda). Nie wiem czy te usb w tv nie jest cały czas aktywne jak np. w laptopie, że po wyłączeniu laptopa do usb możesz podpiąć np. telefon i go ładować (napięcie cały czas jest na wyjśćiu usb). Może w ustawieniach usb telewizora, gdzieś się da to wyłączyć.

profile.country.PL.title
MateuszMM
Poszukiwacz

Dzisiaj podczas oglądania filmu z dysku przestało odtwarzać film i nie odtwarza żadnych filmów, czyta dysk, przeglądam co na nim jest, miniaturki filmów są, ale nie może odtworzyć. Dysk sprawny, na kompie działa. Zmieniłem USB i to samo. Wygląda mi na to jakby się jakaś pamięć w TV zapchała - jest jakieś czyszczenie pamięci podręcznej albo coś takiego? Ewentualnie jakiś inny pomysł ? Wskazówki ?
winiaar
Poszukiwacz

Udało Ci się rozwiązać problemy z dyskiem? U mnie jest dokładnie to samo, słychać jak dysk się wybudza przy wyłączonym TV co jakiś czas.

profile.country.PL.title
MateuszMM
Poszukiwacz

Nie. Po prostu odłączam dysk na kablu jak nie używam bo inaczej zapewne zajechałoby dysk po kilkunastu dniach.

profile.country.PL.title
AND.N_11
Użytkownik

W TV serii XF jest podobnie. To chyba ponad umiejętności programistów Sony aby wyłączenie TV pilotem odcinało zasilanie w USB.

profile.country.PL.title
Darek2431
Użytkownik

Ekspert z sony (smiech na sali) jakbyś miał wpięty do USB biały to kazał by Ci się wpiąć w USB niebieski,a najlepiej reset tv złoty środek na wszystko,ci z sony to sa czyste poje...y

profile.country.PL.title
Frustrat
Użytkownik

Najlepsze jest to, że telewizor potrafi taki nieużywany dysk zewnętrzny w czasie oglądania telewizji wyłączyć a w uśpieniu co kilka czy kilkanaście minut niestety wybudza. Ja zainwestowałem po prostu w dwa dość pojemne pendrivy po 128 GB i mam spokój. Jeden na nagrania a drugi na filmy. Przydałby się jeszcze trzeci na rozszerzenie pamięci. Problem jest znany od wielu lat a rozwiązania brak. Ciekaw jestem jak u innych marek z androidem na pokładzie ?