anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-50W755C brak możliwości uruchomienia TV.

bergamotka64
Nowicjusz

KDL-50W755C brak możliwości uruchomienia TV.

Podczas oglądania TV, przy naciśnięciu klawisza HOME na pilocie nastąpił nagle restart systemu ale telewizor nie uruchomił się i nadal nie może się uruchomić. Po podłączeniu do zasilania od razu na ekranie pojawia się napis SONY, następnie ten napis znika,dalej po kilku sekundach zaczynają przemieszczać się kolorowe kulki ale nie pokazuje się na końcu napis ANDROID, następnie kulki znikają, pojawia się znowu napis SONY, napis znika i znowu pojawiają się kolorowe kulki itd. wszystko znowu się powtarza na zasadzie pętli. Próbowałem odłączać zasilanie - nie pomaga. Próbowałem zrestartować pilotem - TV nie reaguje na przycisk zasilania na pilocie (dioda TV miga przy naciśnięciu innych klawiszy pilota zatem TV odbiera sygnały pilota). Próbowałem restartować kombinacją "strzałka do góry" na pilocie z przyciskiem zasilania z tyłu TV - nie pomaga. Cały czas odbywa się proces opisany na początku. Tego zapętlonego procesu nie można przerwać, TV nie można wyłączyć ani z pilota, ani przyciskiem z tyłu TV. Proszę o pomoc co należy zrobić aby móc korzystać z TV.

4 ODPOW. 4
profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Proponuję skontaktować się z supportem Sony:

https://www.sony.pl/support/pl/contact

Pozdrawiam

profile.country.pl_PL.title
Sony_Polska
Community Team

Witamy

w tej sytuacji prosimy o kontakt z serwisem.

Pozdrawiamy

Zespół Sony

romang06
Nowicjusz

Spoiler
Mam to samo. KD-55X8005C 
W pierwszy dzień świąt Wielkanocnych dołączyłem do klubu.
Napis Sony, kolorowe kropeczki, napis, kropeczki i tak w kółko przez całe święta.
Telewizor mam 4 miesiące.
Widziałem w Internecie więcej takich przypadków.
Pozdrawiam 
profile.country.PL.title
hctomi
Użytkownik

to chyba ten scenariusz

https://sony-eur-eu-en-web--eur.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/137866/knowledgebase/1/