Podziel się wrażeniami!
Witam,
Zakupilem własnie ww telewizor i mam parę krytycznych uwag:
- jakość obrazu w serwisach i same serwisy wyglądają tragicznie (duzo lepiej wyglądają puszczane przez moje Raspberry Pi)
- obsługa ich jest także tragiczna
- nie ma opcji premium ? O co chodzi ?
Pozdrawiam,
Michał
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
@mazur_7 - Ryzyko każdy bierze na siebie. Ja staram sie sam wyciągać pliki apk z zainstalowanych aplikacji na tablecie. Tak wyciągnałem NC+GO oraz TVN Player.
Aplikacja do wyciągania plików APK
Aplikacja dajaca dostęp do aplikacja instalwoanych z plików apk
Swoją drogą mimo wszystkich wad właśnie za takie zalety(możliwość obchodzenia problemów) nie zmieniłbym telewizora na inny(czytaj z innym smartem).
O aplikacach z Sony Select pisałem tutaj:
Jakość tych aplikacji w Sony to faktycznie porażka. To dopiero początek problemów z tv Sony. Witamy w klubie.
Hehe Czegos tu nie rozumiem, apka która jest w TV jest ze starego systemu a nie z google play. Jakby byla z google play to wszystko byłoby dobrze.
Jakieś inne problemy?
Wystarczywgrać nową wersjeIplitylko nie z googleplaytylkozwykłychstronpouprzednimzaistalowaniuChrome i odblokowaniu w tvopcjiistalowaniaaplikacji z tej że przeglondarki
Zainstalowałem wszystko co mi potrzeben opruc nc+Go bo jeszcze niema wersji z rosszeżeniem apk.
polecam strone www.apk20.com w łatwy sposób można zinstalować przeglondarkę Pufin i wiele wiele innych
Pierwsza sprawa - a jak bezpieczne są te apki wszystkie ? Czy nie ma tam żadnych backdoorów ?
Druga sprawa - a jak wygląda sprawa z TVN player'em i jak dodawać skróty na główny pulpit ?
@mazur_7 - Ryzyko każdy bierze na siebie. Ja staram sie sam wyciągać pliki apk z zainstalowanych aplikacji na tablecie. Tak wyciągnałem NC+GO oraz TVN Player.
Aplikacja do wyciągania plików APK
Aplikacja dajaca dostęp do aplikacja instalwoanych z plików apk
Swoją drogą mimo wszystkich wad właśnie za takie zalety(możliwość obchodzenia problemów) nie zmieniłbym telewizora na inny(czytaj z innym smartem).
O aplikacach z Sony Select pisałem tutaj:
Dzieki, teraz wszystko jasne Mam Tableta z Androidem więc sobie wyeksportuje apki stamtad i mam nadzieje ze bedzie hulac :). Ogolnie rzecz biorac nie rozumiem polityki Sony, że blokuje takie apki. Wszystkie powinny byc standardowo dostępne. Duzo ludzi (czytajac opinie) wlasnie rezygnuje z Sony ze wzgledu na to SmarTV które nie dziala że tak powiem - bezingerencyjnie.
Telewizor super wyglada, obraz tez lepszy niz u konkurencji - Samsungi/LG to obraz mialy slaby na filmach demo na których powinny wygladac najlepiej jak sie da. Co dopierow normalnym uzytkowaniu....
Apki da sie zainstalowac ale po pierwsze jakosc zawartosci jest tragiczna jak w natywnych aplikacjach albo gorsza. A dodatkowo zeby je obsluzyc trzeba uzywac i pilota i telefonu jendoczesnie. Jednak tragedia.