Podziel się wrażeniami!
WItam, zakupiłem telewizor KDL-55W755C. Po podpięciu USB, odpaleniu filmu telewizor nie wyświetla napisów. Próbowałem w napi projekt zmieniać według wskazówek z forum format oraz kodowanie, ale bez rezultatu. Czytałem także, że można zmieniać kodowanie w samym telewizorze, ale nigdzie nie mogę znaleść tej opcji (mam tylko opcje zmiany języka napisów oraz ich wyglądu). Gdzie może leżeć problem? Dodam tylko, że zainstalowałem jakiś program z stor'a i napisy działą bez zarzutu. Proszę o pomoc, pozdrawiam!
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
W moim przypadku pomogło zresetowanie ustawień telewizora, napisy wróciły i iply zaczęły również dzaiałać prawidłowo.
Witam
Nie chciałem zakłądać nowego wątku, z racji tego że mam podobny problem, mój KDL-50W755C
również nie widzi napisów w filmach odtwarzanych z dysku przenośnego, a raczej PRZESTAŁ (!?) widzieć
kilka dni temu wszystko było ok, teraz na żdnym filmie nie odtwarza napisów, nawet na tych na których wcześniej one były.. (w ustawieniach mam napisy włączone)
czy ktoś może podowiedzieć co może być tego przyczyną? i jak to naprawić
dodam też że ipla i podobne platformy również przestały mi działać.
z góry dziekuje za każdą pomoc!
Może wyłączenie i włączenie tv usunie zawias usług.
W moim przypadku pomogło zresetowanie ustawień telewizora, napisy wróciły i iply zaczęły również dzaiałać prawidłowo.
Mam ten sam problem z Sony Bravia kd-55xf7096. Napisy srt wyświetlają mi się normalnie. Po jakimś czasie, którymś podpięciu dysku do tv system nie widzi napisów, które wcześniej byłem w stanie odtworzyć. Pomaga przywrócenie do ustawień fabrycznych. Niestety nie uśmiecha mi się przywracanie tv co jakiś czas do ustawień fabrycznych i wprowadzanie co chwila swoich ustawień telewizora (a troche ich mam). Gdzie może leżeć problem?