Podziel się wrażeniami!
Witam,
wczoraj zainstalowałem najnowszą aktualizację systemu. Po tej czynności straciłem możliwość przesyłania obrazu z urządzeń mobilnych na telewizor za pomocą Google Cast. Czy ktoś ma podobny problem lub może zna jego rozwiązanie?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Zniesmaczony - rewelacja! Powinieneś dostać od soniacza nagrodę za ratowanie wizerunku.
Nigdy bym nie wpadł na to, że taki banał może mieć wpływa na Casta.
A swoją drogą, to również negatywnie rzutuje na obsługę Sony, która nawet tego nie mogła nam podpowiedzieć...
Bardzo się cieszę, że pomogłem. Natrafiłem na ten sposób przeglądając FAQ-i dot. SONY ANDROID TV na stronie Sony.
Potwierdzam. Działa. Chociaż u mnie ruszyło po trzecim restarcie telewizora.
A czy ktoś korzysta z castowania innej aplikacji niż YouTube?
Mój KDL-50W808C castuje poprawnie z aplikacji YT (zarówno dla iOS jak i Android) ale już w przypadku Spotify (również wspiera Google Cast: https://www.google.com/intl/pl_pl/chromecast/apps/?utm_source=chromecast.com ) już nie widzi TV (również niezależnie czy z poziomu iOS czy Adnroid).
Model TV: KDL-50W808C
Wersja oprogramowania: PKG3.179.0100EUA
Wersja Google Cast: 1.18.55065
U mnie pomogło po aktualizacjach w bravi 2015 (inny model):
Change your TV settings:
Go into pro settings mode:
On the remote push buttons (raz nacinąć po kolei poniższe)
i+
mute
Volume Up+
Home
and wait, this takes a while to enter pro settings… (czekamy kilkanaście sekund na restart)
Go into network settings:
Home | Settings | Network | Home Network Setup | IP Control | Authentication | None
Home | Settings | Network | Remote Start | On (you don't have to be in pro mode for this step but it's quicker to do it now)
Exit pro settings mode on the remote push buttons
i+
mute
Volume Up+
Home
Czekamy kilkanaście sekund na restart
I zaczęło wszystko śmigać