Podziel się wrażeniami!
Witam,
Posiadam telewizor KDL-75W855C około 3 lat i nigdy nie bylo z nim większych problemow. Do dziś 😕
Dziś po włączeniu TV, ekran telewizora był czarny ale głos kanału był słyszalny. Odłączenie telewizora od prądu, odczekanie 60s, podłączenie telewiozra do prądu i ponowne uruchomienie nic nie pomogły.
Teraz po włączeniu telewizora dioda świeci na biało przez około 5s i sie wyłącza, ekran nadal jest czarny.
Czy ktoś miał podobny problem? Jak mogę go rozwiązać?
Przeprowadziłem Factory Data Reset i teraz po włączeniu telewizora widze logo SONY dioda świeci na biało ale po 10-20 s telewizor sie restartuje i znów widzę logo Sony 😕
Przeczytaj post z poniedziałku KD 55 S8505C problemy z uruchomieniem telewizora, może bebędzie Ci pomocny.
Próbowałem factory reset czyli:
1.Wyłączyć tv z sieci
2.Przytrzymać przycisk "power" oraz przycisk "vol-"
3.Włączyć tv do sieci
4.Trzymać przyciski aż zapali się dioda na zielono
Po około 10min właczyłem tv i ekran nadal jest czarny ale słyszę muzykę z ekranu powitalnego sony (ekran konfiguracji).
Witam,
@chlondziu zgłosiłem Twój problem do supportu - oto ich odpowiedź:
Jeśli wymuszenie przywrócenia do ustawień fabrycznych nie rozwiązało problemu to następnym jest kontakt z naszym autoryzowanym centrum serwisowym. W celu jej rejestracji konieczne jest wypełnienie poniższego formularza online:
https://services.sony.pl/supportmvc/pl/Repair/BookRepairForm
Pozdrawiam
@djrychu dzięki za pomoc, kontaktowałem się z autoryzowanym serwisem.
Sprawa wygląda tak ze albo poszlo podświetlanie albo karta graficzna, w obu przypadkach SONY nie daje części zastępczych wiec albo muszę znaleść dawcę, co graniczy z cudem w moim przypadku albo mogę 2,5 letni telewizor za 14tys zł wyrzucić na śmietnik bo 2 letnia gwarancja już mineła. Oczywiście otrzymałem informację iż mogę zgłosić reklamacje ale nie wiadomo kiedy i czy zostanie rozpatrzona pozytywnie.
NIGDY WIĘCEJ SONY!!!