Podziel się wrażeniami!
Proszę o rozwianie wątpliwości odnośnie montażu TV na ścianie z uniwersalnym uchwytem.
1) Wykręcam fabryczne śruby wkręcone w TV
2) montuję przedłużacze VS dołączone do TV
3) wcześniej wykręcone śruby używam do skręcenia uchwytu z przedłużaczem VS
Cześć,
Nie bardzo rozumiem dlaczego chcesz montować uchwyt uniwersalny stosując przedłużacz - chcesz zyskać większy odstęp od ściany?
Pozdrawiam
Oczywiście ,że wkręcasz w otwory po śrubach oryginalne przedłużacze dostarczone z tv, inaczej będziesz dociągał śruby do elementów obudowy z tworzywa z tyłu tv co doprowadzi do uszkodzenia obudowy- pęknięcia.
Mam na myśli walce VS wydłużające gwint w TV dołączone do zestawu.
Dobrze czy w takim razie do przykręcenia ramion uchwytu do przedłużacza mogę użyć śrub, które były fabrycznie wkręcone z tyłu telewizora.
Oczywiście.
Właśnie te przedłużacze są po to ponieważ oryginalne śruby są w zagłebieniach obudowy.
Mam jedynie wątpliwość odnośnie śrub, które mają około 15 mm. Po dodaniu podkładki i grubości uchwytu w TV wchodzi niecały cm w telewizor, tak ma być?
Wydaje mi się, że 7 - 8 mm wkręconej śruby x 4 w zupełności wystarczy. Jeśli masz wątpliwości to wymień śruby na dłuższe, ale uważaj aby nie przekroczyć głębokości gwintu, uszkodzisz tv. Max, długość wkręconej śruby zgodnie z przedłużkami, nie więcej.