Podziel się wrażeniami!
Witam,
Zaktualizowałem mój X8309c do androida 7, po instalacji przywróciłem ustawienia fabryczne i mam teraz problem przy instalacji kodi_*****ty z apk. Wyświetla mi się coś takiego:
Przycisk instaluj jest nieaktywny.
Macie pomysł co mogę teraz zrobić?
Przecież Kodi jest do pobrania ze sklepu Google Play. Nie musisz kombinować z apk.
Czy kodi ze sklepu Play ma te same funkcje co kodi_shi.tty?
Najlepsze, że na androidzie 6 nie miałem z tym problemu a tu d..a.
Pobierzesz wersję 17.6, czyli najnowszą. Sprawdź, czy możesz zainstalować inne apk, bo przy pokazanym przez ciebie ustawieniu powinieneś móc korzystać z alternatywnych źródeł.
Zainstalowałem kodi ze sklepu play i inne aplikacje ze sklepu play również się instalują.
Co do alternatywnych źródeł to zainstalowałem z apk Cyfrowy Polsat GO i działa bez problemu.
W tym przypadku kodi z apk chce"modyfikować i usuwać zawartość USB..." i "instalator pakietu" nie che tego puścić.
Przesyłam link z kodi które chce zainstalować:
kodi-20180225 http://mirrors.kodi.tv/test-builds/android/arm/
Czy ktoś z Was mógłby sprawdzić czy da radę to zinstalować.
Zauważyłem jedną rzecz. Po restarcie TV ustawienie "weryfikuj aplikację" wraca do ustawienia aktywnego, mimo że ją odznaczam i chyba tu jest przyczyna. Nawet przywracanie ustawień fabrycznych nic niedało.
Już mam dosyć tego telewizora, co aktulizacja to zawsze coś spier...ą .
Próbowałeś instalacji przez adb? Myśle, że powinno pójść.
PS. Czym różni sie kodi w wersji shi.tty, ma zaimplementowane jakieś specjalne funkcje (poza tym, że jest to testowy build) od wersji dostępnej w sklepie Play?
Pozdrawiam
Łukasz
Ma zrobione obejście na przesyłanie dźwięku przestrzennego pod Androidem.