anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Lagujący Android na Sony 55" XD9305

profile.country.PL.title
ajtee91
Użytkownik

Lagujący Android na Sony 55" XD9305

Cześć,

Jestem bardzo zadowolony z wyboru telewizora, ale strasznie wkurza mnie lagujący Android TV, mam na myśli, że czasami żeby dostać się do opcji obrazu muszę chwilę poczekać.

Czy Wy też tak macie? Co z tym fantem zrobić? Nie mam innych problemów z TV.

Restartowałem go do ustawień fabrycznych. 

Doinstalowałem tylko Archos, Archos Codecs oraz VLC do posiadanego oprogramowania.

Dokładniej, jak gram na PS4 Pro to gdy czasami chce zobaczyć ustawienia obrazu to menu z ustawieniami nie hce się włączyć i muszę dłużej poczekać.

Czy fixu tego problemu mogę spodziewać się w Androdi 6.0, który ma być na dniach?

Pozdrawiam.

4 ODPOW. 4
profile.country.PL.title
matrbis
Użytkownik

Taki jest android. Te tv są postawione na systemie. Konkurencja ma tv które są na autorskich systemach zamkniętych lub systemy są z boku jako dodatek. W tych wypadkach chodzi ciut szybciej.

profile.country.PL.title
redrum1906
Poszukiwacz

To nie wina systemu- na NVIDIA Shield działa płynnie.

Na Xiaomi Mi Box działa płynniej.

Sony ładuje do swoich tv niezależnie od tego czy z półki średniej czy wysokiej ten sam brandowany procesor Mediateka, który niestety nie jest demonem prędkości.

W dekodowaniu treści multimedialnych dobrze daje radę natomiast na obsluzenie w sposób responsywny samego systemu brakuje jakieś 30-40% mocy...

Jedyne wyjście to przyzwyczaić się do takiego stanu rzeczy a ewentualnie zwracanie uwagi na przyszłość na taki aspekt i wybór innego rozwiązania.

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

Możesz już pobrać Androida 6 przekonasz się :tongue:

profile.country.PL.title
Sony_Poland_Team
Community Team

Czekamy na informacje po dokonaniu aktualizacji Androida.

Pozdrawiamy, zespół Sony