Podziel się wrażeniami!
Czy po zastosowaniu modułu Cam Multimedia będę mógł zaprogramować kanały naziemne aby nagrywać na dysk twardy? Obecnie mam dekoder i z nagrywaniem kanałów. naziemnych nie ma problemu.
tak ale jest jeden warunek - jak zaczniesz nagrywanie kanału kodowanego to wszystkie inne kodowane nie będą dostępne (do oglądania) - niekodowane będziesz mógł oglądać (tak jest w UPC) i sadze ze we wszystkich innych dostawcach - po prostu firmy nie dają wielokanałowych CI tylko jedno kanałowe.
@w26rysiek W starszych telewizorach(mam W755C) nie można zaprogramować z poziomu telewizora kanałów naziemnych przy korzystaniu z modułu cam kablówki. Podłącz kabel antenowy z dekodera do telewizora. Wyszukaj kanały kablowe. Następnie odłącz go i podłącz naziemną. Jeżeli telewizor nie zapamiętał kanałów naziemnych(trzeba na nowo skanować) , to nic nie poradzisz. Jeżeli zapamiętał , to można spróbować zastosować jakiś sumator dvb-t i dvb-c. Np. na początek tani (15 zł) Signal z ręcznym przełączaniem.Zwykły sumator nie da rady , gdyż częstotliwości dvb-t i dvb-c zachodzą na siebie. Wierz mi, że to gra nie warta świeczki.Najlepiej zostaw dekoder i operatora poproś o moduł cam , jako multiroom. Oglądasz poprzez tuner dvb-c i moduł cam , a dekoder służy tylko do nagrywania. Chyba, że zależy Ci na hbbtv , albo masz dostęp do zagranicznych naziemnych. Ja w tym przypadku kupiłbym dekoder dvb-t2 (hevc) i z hbbtv. Tych niestety na naszym rynku jest bardzo niewiele.
pozdrawiam
Dzięki wszystkim za podpowiedzi. Mam zamiar kupić drugi tv i zastosować moduł CAM. Pierwszy chodzi na dekoderze, będę próbował.