anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Nagrywanie na dysk HDD (dwa tunery)

profile.country.PL.title
kamil_d
Użytkownik

Nagrywanie na dysk HDD (dwa tunery)

Mam podłączony dysk HDD do TV (x8309c). Mój TV ma oczywiście tuner DVB-T oraz podwójny tuner DVB-S z dwoma wejściami (sub i main). Używam modułu CAM od polsatu.

1. Gdy nagrywam jakiś program z TV naziemnej to mogę się przełączać pomiędzy kanałami TV naziemnej i oglądać je. Natomiast jak przełącze się na satelita to wyskakuje komunikat, że sygnał jest zakodowany i niemożna go oglądać.

2. Natomiast jak włącze nagrywanie na satelicie to jak chcę oglądać jakiś inny kanał na satelicie to wyświetla się wyżej wspomniany komunikat,również jak przełącze na TV naziemną to też się taki komunikat wyświetla.

Czegoś tu nie rozumiem bo taka sytuacja nie powinna mieć miejsca bo do TV mam podpięty kabel od TV naziemnej oraz dwa bezpośrednie kable z konertera twin od satelity (sub i main).

19 ODPOW. 19
profile.country.PL.title
Sony_Poland_Team
Community Team

Polecamy zgłosić ten problem poprzez formularz na stronie: https://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email

Dział Obsługi Klienta skontaktuje się by rozwiązać problem.

Pozdrawiamy,

Zespół Sony

profile.country.PL.title
XEandi
Poszukiwacz

Mam identyczny problem z tym że TV to xe9005 , a przy zgłoszeniu na infolini otrzymałem odpowiedz ; w Polsce to tak ma być ; i nic więcej w temacie nie zostało wyjaśnione. Dodatkowo zapytałem dlaczego nie mam dzwięku i podglądu obrazu przy wejściu w opcję epg  dlaczego zanika dzwięk , obraz podczas gdy czytając  fora o TV można przeczytać że ta funkcja dział i to na tym samym modelu Sony. Wie Ktoś czy jest gdzieś ; ukryta funkcja ; załączenia tej opcji?

profile.country.PL.title
kamil_d
Użytkownik

Do Sony_Poland_Te... 

Oczywiście porzesłałem moje zgłoszenie do supportu ale nie zadawałbym tutaj pytań gdybym nie musiał czekać tyle czasu na odpoweidź. Przesłałem 3 tygodnie temu zapytanie w sprawie DTS i do dzisiaj nie otrzymałem odpowiedzi. Wydaje mi sie, że na forum są osoby, które dysponują dużo większą wiedzą, dlatego pytam.

Co do twojego pytania XEandi również tak mam z Guide(EPG). Tylko u mnie jest jeszcze tak, że na satelicie kanały wyświetlają się o max. 2-3 programy do przodu a później jest "brak informacji". Na TV naziemnej jest trochę lepiej bo jest na 1-2 dni do przodu.

Wszystko było ok przez kilka dnia po upgradzie na adroida 6 GUIDE na sat i naziemnej działały bez problemu natomiast teraz jest już coraz gorzej. Jakby się coś blokowało i TV nie aktualizuje tej listy GUIDE.

Teraz doszedł problem ginących i przestawiających się programów, znacie może jakieś rozwiązanie na to?

profile.country.PL.title
arwakto
Poszukiwacz

Cześć,

ten sam problem w KD65XE9005. Nigdzie nie znalazłem odpowiedzi. Wydaje się, że to dotyczy innych firm również. Pewnie kiedyś będzie taka możliwość co wszystkich nas skłoni do wymiany telewizorów :wink: Pozdrawiam

profile.country.PL.title
owrank
Poszukiwacz

Mam Sony KD-55XD8505 i wszystkimi uaktualnieniami i mam ten sam problem

Mam dwa niezależne kable z sygnałem TV SAT i telewizor bez problemu działa na każdym z tych kabli (czyli w obu jest sygnał) a jak są jednocześnie podłączone to przy konfiguracji tunera TV twierdzi, że ani na MAIN ani na SUB nie ma sygnału i de facto nie można skonfiguorwać dwóch tunerów w tym TV

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

@owrank wejście SUB jest tylko obsługiwane gdy korzystasz z przełącznika DiSEqC. Jeśli podłączasz dwie anteny bezpośrednio do telewizora to odbiornik nie wykryje żadnego sygnału lub tylko z anteny podłączonej do MAIN.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
owrank
Poszukiwacz

ja mam poczwórny konwerter na antenie ustawiony na jednego satelitę Hotbird

dodatkowo jest antena TV naziemnej cyfrowej

to wszystko (5 przewodów koncentrycznych) schodzi się w przełączniku (?) / multiswitchu (?), który zbiera 4 sygnały satelitarne i 1 naziemny i daje możliwość podłączenia 4 odbiorników. Jako jeden z tych czterech odbiorników jest podłaczony MAIN w TV Sony bezpośrednio a jako drugi z tych czterech jest podłaczony SUB przez gniazdko RTV/SAT, które pozwala również na podłaczenie TV naziemnej.

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Z opisu który dałeś wynika, że korzystasz z multiswicha. Support Sony twierdzi, że z SUB korzysta się w przypadku przełącznika DiSEqC. Pytanie czy twój multiswitch obsłguje wogóle DiSEqC.

Support zasugerował jeszcze:

Dodatkowo, z informacji w poście klienta wynika, że ma dwa różne typy sygnału (DVB-S oraz DVB-T) wprowadzone do jednego multiswitcha, a później wyprowadzone dalej do telewizora. W takim przypadku telewizor może nie być w stanie rozpoznać odpowiednio sygnału oraz (prawdopodobnie) wystąpią problemy z wyszukaniem programów. Zalecam, by klient skontaktował się z technikiem od ustawienia anteny, który będzie mógł zobaczyć ten układ "na żywo" i doradzić. Jako Sony nie możemy doradzać klientowi jakiego typu połączeń antenowych powinien używać.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
owrank
Poszukiwacz

>>> Z opisu który dałeś wynika, że korzystasz z multiswicha. Support Sony twierdzi, że z SUB korzysta się w

>>> przypadku przełącznika DiSEqC. Pytanie czy twój multiswitch obsłguje wogóle DiSEqC.

A czym jest multiswitch jak nie zwielokrotnionym DiSEqC ???

>>>Jako Sony nie możemy doradzać klientowi jakiego typu połączeń antenowych powinien używać.

bo TV powinien doskonale działać z każdym popularnym rozwiązaniem antenowym

>>> Dodatkowo, z informacji w poście klienta wynika, że ma dwa różne typy sygnału (DVB-S oraz DVB-T)

>>> wprowadzone do jednego multiswitcha, a później wyprowadzone dalej do telewizora. W takim przypadku

>>> telewizor może nie być w stanie rozpoznać odpowiednio sygnału oraz (prawdopodobnie) wystąpią

jak pisałem na początku jak podłącze TV JEDNYM obojętnie którym  kablem do obojętnie którego wejścia to TV doskonale ropzoznaje sygnał SAT i naziemny etc.

Problem jest wtedy gdy rozpocznę nagrywanie - wtedy nagrywa się kanał X i można ten kanał X ogladać ale po przełączeniu na dowolny inny kanał jest komunikat o dekodowaniu i ekran poza napisami jest czarny

Support zasugerował jeszcze:

Dodatkowo, z informacji w poście klienta wynika, że ma dwa różne typy sygnału (DVB-S oraz DVB-T) wprowadzone do jednego multiswitcha, a później wyprowadzone dalej do telewizora. W takim przypadku telewizor może nie być w stanie rozpoznać odpowiednio sygnału oraz (prawdopodobnie) wystąpią

problemy z wyszukaniem programów. Zalecam, by klient skontaktował się z technikiem od ustawienia anteny, który będzie mógł zobaczyć ten układ "na żywo" i doradzić. Jako Sony nie możemy doradzać klientowi jakiego typu połączeń antenowych powinien używać.