anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Nagrywanie z modułu CAM

profile.country.PL.title
Edi-180
Poszukiwacz

Nagrywanie z modułu CAM

Witam

Posiadam odbiornik telewizyjny KDL-43W755C. Mam problem z nagrywaniem korzystając z moduł CAM. Nagrywanie działa jeżeli jest włączony telewizor. Natomiast jeżeli zaprogramuję nagrywanie i wyłączę telewizor to pojawiają się następujące komunikaty o błędach nagrywania: „Zdarzenia nie nagrano. Do tego zdarzenia dostawca włączył ochronę przed kopiowaniem” lub „ Nagrywanie przerwane. Program był tymczasowo niedostępny”

Jeżeli chodzi o ten pierwszy komunikat, to tę samą audycję mogłem nagrywać przy włączonym telewizorze.

Do tej pory nagrywałem korzystając z sygnału telewizji kablowej - osiedlowej i nie było z tym problemów. Moduł jest też od nich, a zainstalowałem go aby mieć więcej kanałów.

Bardzo proszę o wyjaśnienie i pomoc w rozwiązaniu tego problemu.

27 ODPOW. 27
profile.country.PL.title
stanley50
Użytkownik

"nagrywałem korzystając z sygnału telewizji kablowej - osiedlowej"

przez dekoder nagrywałeś? jeżeli tak to winny może być moduł CAM

profile.country.PL.title
Edi-180
Poszukiwacz

Nagrywałem bezpośrednio bez z dekodera.

profile.country.PL.title
stanley50
Użytkownik

coś w tym temacie jest wspomniane na temat nagrywania w takim samym telewizorze:

https://community.sony.pl/t5/android-tv/modul-cam-a-nagrywanie-na-dysk-twardy/td-p/3659025

ale generalnie to z tymi modułami CAM to same kłopoty, ja mam telewizor z podwójnym tunerem HD i myślałem że będę mógł nagrywać jeden kanał a oglądać drugi, nic z tego, powiedzieli mi u dostawcy sygnału że moduł jest jakiś jedno strumieniowy czy jedno kanałowy, już nie pamiętam i nie da rady tak nagrywać.

profile.country.PL.title
Edi-180
Poszukiwacz

Dziękuję za link. Czytałem to już wcześniej, bo przed pisaniem tutaj, szukałem czy ktoś miał te same problemy.

Pisałem do Sony. Może coś odpowiedzą. Mnie to tak wygląda jakby wyłączony telewizor nie rozkodowywał sygnału. 

profile.country.PL.title
stanley50
Użytkownik

Jeżeli z sensem odpiszą, w co wątpię to pochwal się tu na forum, może potomnym się przyda.😁

Z moich doświadczeń, to kazali przywracać do ustawień fabrycznych gdzie mieli info w mailu że został przywrócony, albo kazali zainstalować najnowsze oprogramowanie chociaż mieli info że telewizor posiada najnowsze.

profile.country.PL.title
Edi-180
Poszukiwacz

Dostałem odpowiedź. Wątpiłem, że od razu dostanę rozwiązanie, ale oni przeszli samych siebie. Zacytuję odpowiedź 

"Szanowny Panie,

dziękuję za oczekiwanie na kontakt.

Nawiązując do Pana zgłoszenia uprzejmie informuję, że moduł CAM nie ma możliwości nagrywania"

Ręce mi opadły. Spróbowałem w miarę grzecznie im odpisać,  że o tym to ja wiem oraz jeszcze raz opisałem mój problem najprościej jak umiałem i czekam na odpowiedź.

profile.country.PL.title
w26rysiek
Użytkownik

Nie da się nagrywać przez moduł CAM przy wyłączonym tv. Jedynie programy dochodzące do gniazda antenowego bezpośrednio z anteny lub kablówki, przed dekoderem. Przerabiałem to.

profile.country.PL.title
Edi-180
Poszukiwacz

Dziękuję za odpowiedź. Nie napiszę aby mnie ona ucieszyła😥

Pozostała mi tylko nadzieja w odpowiedzi Sony, ale nie liczę specjalnie na pomoc z ich strony.

profile.country.PL.title
w26rysiek
Użytkownik

Niestety, ale moduł CAM musi być zasilany aby dekodować programy. I to wyjaśnia całą sprawę.