Podziel się wrażeniami!
Świetna wiadomość dla nas wszystkich, zaraz wyjdą nowe modele telewizorów Sony Bravia, szkoda tylko, że zeszłoroczne telewizory nie otrzymały vrr do tej pory gdzie w specyfikacji jest jasno napisane, że ten format jest obsługiwany.
Ciekawe czy noworoczne modele będą miały ten bajer, bo jeśli tak to polecam wszystkim składać rękojmie w sklepie ze względów takich, że produkt który kupiliśmy jest wybrakowany z cech które powinien posiadać.
Na forach widziałem wpisy aby skorzystać z okazji premiery nowych TV Sony i pod filmem z premiery wpisywać komentarze o źle działających funkcjach w TV, braku obiecanych VRR i nie ogarnianych w aktualizacjach usterkach.
Zgadzam się z Tobą, że należy wspólnie podejmować w końcu jakieś kroki i np. zacząć zgłaszać na niezgodność towaru z umową za np[. brak obiecanego VRR, problemami z poborem mocy czy problemami z modułem C+.
Do tego należy dodać problem współpracy z kartami Geforce RTX seria 30. Katastrofa, ciągłe restarty tv i pikseloza po włączeniu komputera. Po restarcie obraz ok. Płytę główną miałem już wymienioną i niestety nic nie pomogło.
Mamy już luty 2022 roku, a jak vrr nie ma tak nie ma. Nowe modele tez maja tego nie mieć.
Oczywiście znów puste obietnice gdzie w specyfikacji jasno jest napisane, że vrr obsługuje. Przy karcie produktu jasno jest napisane, że telewizor vrr obsługuje.
Czytając zagraniczne fora prawdopodobnie będzie pozew zbiorowy. Jeżeli vrr ma być takie jak w xh90 gdzie wykastrowane są opcje local dimming to nie polecam.