anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Nowy TV KD-55XD8005

maxon007
Nowicjusz

Nowy TV KD-55XD8005

Czołem koledzy,

Piszę, ponieważ mam problem z nowo zakupionym telewizorem. Jest to już mój trzeci soniak, pierwszy smart i jestem trochę zawiedziony problemami, które mi generuje. Mianowicie póki co mam 2 komplikacje, których nie mogę przeskoczyć:

1. Chciałbym podłączyć laptopa ACER do TV, żeby puścić jakiś film czy po prostu obraz. Próbowałem na dwa sposoby. Pierwszy za pomocą kabla HDMI, który działa, bo używałem go do połączenia na innym telewizorze z innym komputerem, lecz niestety podłączenie pokazuje mi w SOURCE menu, że widzi, że jest wpięty kabel, lecz na TV mam komunikat "Brak sygnału" - sterowniki w komputerze aktualnie, więc nie za bardzo wiem jak to ugryźć. Drugi sposób to WIFI Direct, nowość, ale wydaje się fajna. Skonfigurowałem wszystko jak należy, klikam prawym na film na komputerze i robię prześlij do BRAVIA. Telewizor robi się czarny, pojawia się komunikat "ładowanie nagrania...", niestety ładowanie trwa i trwa.... W skrócie masakra.... bo na innym zestawie z TV Samsunga łączę się kablem bez jakichkolwiek problemów, wtykam i działa a tu zonk, stąd proszę o pomoc!

2. Druga kwestia to player.pl - aplikacja na Sony jest żenująca - orientuje się ktoś jak to obejść? Na samsungu żona korzysta i jest szczęśliwa, bo fakt jest super łatwe w obsłudze 🙂 natomaist Sony bleee... da się zainstalować jakąś apkę na to? A może mogę z komputera za pomocą WIFI Direct, jak uda mi się połączyć?

Z góry dzięki za pomoc

3 ODPOW. 3
profile.country.PL.title
hctomi
Użytkownik

1. Odtwarzanie z laptopa zdecydowanie najprostsze i najbardziej efektywne przed udostępnienie folderu w sieci lokalnej i puszczenie przez Kodiego, który widzi otoczenie sieciowe.

2. Tak aplikacja Player w wydaniu Sony, jest załosna.

maxon007
Nowicjusz

mógłbym prosić o poradę jak mam to skonfigurować prawidłowo, bo nie jestem bardzo biegły w połączeniach sieciowych 🙂

profile.country.PL.title
leczech
Użytkownik

Zobacz czy player w kodi będzie spełniał Twoje oczekiwania.