Podziel się wrażeniami!
Czy ktoś wie, czy każdy Pad zostanie poprawnie rozpoznany przez telewizor czy potrzebna jest jakaś konkretna specyfikacja?
Jest dużo tanich padów na Allegto nawet <20zł (pomijam kwestię jakości itp.), ale czy te Pady zostaną poprawnie rozpoznane przez system?
Przykładowo: Esperanza PC EG102
Jakbyco UP wątku bo sam jestem ciekaw jakiego pada kupić a nie mam pod ręką do pożyczenia od kogokolwiek.
W praktyce pad od PS4 i XOne łączą się z telewizorem bezpośrednio za pomocą jakiegoś tam kanału komunikacji dla pada i konsoli/wyświetlacza. Zawsze możesz parować urządzenie po Bluetooth albo tak jak ja, po kablu (Pad ox X360 + bezprzewodowy adapter pod usb). Więc wybór masz naprawdę spory.
Natomiast drugą kwestią jes teraz to co odpowie nam użytkownik wyżej, bo owszem, pad sprawdza się świetnie, ale są gry w których sterownie padem jest ok, są takie jak w/w tytuły które wskazałem, gdzie sterowanie grą to męka a nie zabawa i nic z tym nie zrobisz. Odnoszę wrażenie, że kompatybilność gier z AndroidTV jest zupełnie czymś innym jak kompatybilność gier z AndroidTV ale np. w Nvidia Shield.
Xenowerk to samo co u ciebie nie mogę strzelać a i sterowanie postacią jest nieintuicyjne. Drugiej gry nie instalowałem chętnie bym sprawdził ale dzisiaj znikł mi sklep Play z telewizora. Ogólnie z grami jest porażka najlepiej gra się asphalt 8 ale liczba klatek na sekunde nie powala na kolana.
SONY czy możemy prosić o informację jaki Pad jest w pełni kompatybilny z telewizorem i umożliwia rozgrywkę w grach oferowanych w Google Play telewizora? Wszystko wskazuje na to że albo jest tu jakiś błąd albo telewizory SONY nie są przygotowane do konfiguracji pod gry a więc w przypadku reklamacji z tytułu niezgodności towaru z opisem (i działaniami marketingowymi) produkt nadaje się do zwrotu.
jakieś informacje dot. padów lub rozwiązań umożliwiających konfigurację padów?
Proszę nie wprowadzać w błąd. Zwrot bez podania przyczyny dotyczy tylko rzeczy nieużywanych. Jeśli pad jest np. w plastikowej formie, którą trzeba rozciąć, to sprzedawca może nie przyjąć zwroty, albo naliczyć opłatę za zużycie.
Nie, nie masz racji. Nikt nie wprowadza w błąd. Otwarcie opakowania jest dopuszczalne w zakresie "zwykłego zarządu". Jak inaczej masz sprawdzić, czy zakupiony towar działa zgodnie z obietnicą producenta, czy oczekiwaniami kupującego? Polecam zapoznać się z tym artykułem:
https://www.infor.pl/prawo/prawa-konsumenta/konsument-w-sieci/685149,Sprawdzenie-rzeczy-zakupionej-w...
Lata lecą a TV od Sony dalej nie umieją dogadać się z padami. Szkoda ze nawet poprawki nie moga dać, aby z padem od konsoli Sony pod PS4 lub PS5 działało...
Po wymianie maili z support dowiedziałem się że tylko z pilotem TV musi sie łączyć.
Szkoda...