anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Pilot i sterowanie głosowe

profile.country.PL.title
Faluch
Nowicjusz

Pilot i sterowanie głosowe

Witajcie,

nie wiem, czy jest to spowodowane ostatnią aktualizacją, ale przestało działać mi sterowanie głosowe. 

Próbowałem pilot resetować (wyciągać baterię na 1min.), odparowywać itp. - bez żadnego efektu. 

Przy próbie włączenia sterowania głosem (wciskając "vol -" i ikonę mikrofonu) pilot świeci bez końca (albo przynajmniej bardzo długo) przerywanie na czerwono do momentu wciśnięcia przycisku zasilania.

Edit. Zauważyłem w opcjach telewizora, że oprogramowanie dla pilota było nieaktualne - nie dało się go nawet wyświetlić czasami.  Wyłączenie bluetooth w telewizorze i włącznie ponownie dało efekt. Teraz wszystko "jakby" działa, ale sterowanie głosem jest powolne - długo mieli. 

Czy ktoś ma podobny problem? 

Pozdrawiam

3 ODPOW. 3
profile.country.PL.title
marcinor
Doradca

Zainstaluj na nowo pilota

profile.country.PL.title
Faluch
Nowicjusz

Jak? usuwałem już go z bluetooth telewizora i podłączałem - ale nie mam pojęcia jak zainstalować pilot. 

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
Czaki1981
Poszukiwacz

Ja tydzień temu zakupiłem 65XG9505 i w sumie w weekend puszczałem muzyczke z youtube i też przestał reagować pilot. Najpierw jeszcze jak naciskałem przycisk to wyskakiwało "slucham..." a potem już zero reakcji. Sparowałem jeszcze raz pilota i zaczął reagować na przycisk, a na mowę już nie. Pewnie wyłączenie z sieci by pomogło, ale dla mnie to nie jest rozwiązanie aby odsuwać cały czas głośniki, szafkę z telewizorem żeby dostać się do wtyczki.

Obstawiam że to nie wina SONY tylko androida, bo miałem wcześniej androix boxa i też było to samo czasem, ale tam włączyć/wyłączyć urządzenie było  bezproblemowe.

Co do pilota to jeszcze słabo że nie można obsługiwać horizontala z UPC pilotem od TV.