anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Pionowy ciemny pasek na rogu tv Sony xd9305

profile.country.PL.title
dlugi8456
Nowicjusz

Pionowy ciemny pasek na rogu tv Sony xd9305

Nowy tv po wymianieNowy tv po wymianie

Witam. Mam problem z moim tv a mianowicie z ciemnym pasem na rogu tv.Tv przed wymianąTv przed wymianą

Soniaka zglosilem na gwarancje serwis stwierdzil ze walnieta matryca po czym wymienil tv na nowy. Tylko ze wymieniony tv dalej posiada ten pasek. Serwis twierdzi ze tak ma byc.  

5 ODPOW. 5
profile.country.PL.title
Sony_Poland_Team
Community Team

Hmm.. być może to kwestia nierównomierności podświetlenia w LCD – która zawsze jest widoczna w pewnym stopniu i wiąże się z ograniczeniami technologicznymi. 

profile.country.PL.title
dlugi8456
Nowicjusz

Tak tylko ja go kupielem bylo wszystko ok i po roku to sie stalo. Dodam jeszcze ze oprocz tego paska bylo jeszcze jasne podświetlenie w rogu.

W wymienionym przez serwis egzemplarzu tv posiada tylko pasek. Moj znajomy ma taki sam tv i zadnego tez problemu nie maTv przed wymianąTv przed wymianą

Tv po wymianieTv po wymianie

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

@Sony_Poland_Team  no naprawdę gratuluję poczucia humoru ! To jest chyba nierównomierne DOświetlenie matrycy a nierównomierne podświetlenie wygląda tak : https://www.google.pl/search?q=nier%C3%B3wnomierne+podswietlenie+matrycy+LCD&client=firefox-b&dcr=0&... to są plamy jaśniejsze punkty a nie cały kawał ciemnego ekranu ale może się nie znam.

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

@dlugi8456 sprawę zgłosiłem dalej - oczekuj kontaktu od serwisu.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
dlugi8456
Nowicjusz

Dzisiaj pan z serwisu z Radomia dostarczyl mi kolejny nowy egzemplarz tv. Myślałem ze w koncu bedzie ok ale niestety po podłączeniu do zasilania ukazal sie znowu ciemny pasek tym razem  nie na całej dlugosci jak w ostatnim egzemplarzu, ale byl. Tv zabrany znowu do reklamacji. Co mam robic w takiej sytuacji skoro kolejny tv jest wadliwy czy jest mozliwosc wymiany tv na nowszy egzemplarz w tych samych pieniadzach ewentualnie za moją dopłatą? Obecnie sa chyba wersje XE