Podziel się wrażeniami!
Mam problem z podłączeniem słuchawek WH-1000X M3 z telewizorem KD-65XG9505. Z instrukcji i informacji wynika, że są kompatybilne, ale Bluetooth w telewizorze nie wykrywa słuchawek. Słuchawki są sparowane z iPhone. Czy to jest problem?
Witam,
sugeruję przeprowadzenie aktualizacji oprogramowania zarówno TV, jak i słuchawek, rozparowanie słuchawek z iPhonem i dopiero wtedy spróbować sparować słuchawki z TV (przy czym słuchawki powinny znajdować się blisko TV).
Pozdrawiam
Mam podobny problem. Mam Android TV KD49XE8005 i słuchawki bezprzewodowe JBL Tune 500BT telewizor przy próbie nawiązania połączenie nie widzi słuchawek. Telewizor jest po aktualizacji - jaka może być przyczyna. Znajomy ma znacznie tańszy model Sharp'a i tam łączy się bez problemu TV z tym modelem słuchawek
Witam,
@Wojtek439 model TV który posiadasz nie ma w Bluetooth profilu AD2P odpowiedzialnego za strumieniowe przesyłanie dźwięku. Nie wszystkiego starsze modele Sony go mają. Dlatego pozostaje Ci tylko nadajnik BT podłączany do gniazda słuchawkowego.
Pozdrawiam
Witam, ten model telewizora jest z 2019, to chyba jednak nie taki starszy. Słuchawki też są z tego samego roku. Na stronach Sony jest informacja, że powinny ze sobą współpracować. Nie jest to więc ten problem, ale dzięki za info.
Pozdrawiam
Witam,
zrobiłam tak i słuchawki są sparowane z tv, ale z iPhone już nie mogę. Wygląda to tak, jakby mogły być sparowane tylko z jednym urządzeniem.
Pozdrawiam
Bezprzew(i)dowych nie podłączysz Tak w ramach żartów. Pozdrawiam
Przyczyną może być telewizor firmy sony
Witam,
@Malbeta jako starszy model miałem na myśli model XE którego posiada @Wojtek439.
@marcinor nie mogę się z Tobą zgodzić, że to wina TV.
Sprawa wygląda następująco wszystko zależy jaki profile zostaną przypisane do słuchawek po sparowaniu. Często używam słuchawek podłączonych do PC (jako dźwięk multimediów) i w tym czasie są połączone do smartfona jako (dźwięk połączeń) co pozwala mi na odbiór rozmów telefonicznych pomimo, że słucham np. muzyki z Youtube. Myślę, że tak samo jest z połączeniem TV i smartfona przy czym warto połączyć najpierw słuchawki z smartfonem przypisać tylko profil odpowiadający za połączenia, a potem spróbować sparować słuchawki z TV. Nie kojarzę aby w TV można było wybrać profile. Oczywiście nie da się wybrać tego samego profilu np. dźwięku multimediów do PC i smartfona, bo słuchawki nie mają priorytetyzacji urządzeń.
Pozdrawiam